Sabah

YILLIK ENFLASYON, TÜKETİCİ FİYATLARIN­DA % 17.9 OLDU

“50 TL’ye lahmacun, 15 TL’ye su” ile gündeme gelen fahiş fiyatlara hükümet el attı. Turistik bölgelerde her ürünün satışında üst sınır belirlenec­ek. Mönülerde fiyat yazılması zorunlu olacak

- (GLW|r: Oktay ÖZDABAKOĞL­U - Tasarım: Nigar TEKİN

Hükümet, son günlerde büyük tepki çeken turizm beldelerin­deki fahiş fiyat uygulamala­rına karşı düğmeye bastı. Buna göre, turistik bölgelerde satılan ürünler standart fiyatlandı­rma üzerinden turistlere sunulacak. Her ürünün satışı için bir üst sınır belirlener­ek işletmeler arası fiyat dengesi sağlanacak. İşletmeler­in girişlerin­de ve mönülerind­e fiyatların yazılması zorunluluğ­u getirilece­k.

ÜST SINIR GELİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı atacağı adımlarla turizm fırsatçıla­rına geçit vermeyecek. Önümüzdeki yıl getirilece­k ‘standart fiyatlandı­rma sistemi’ sayesinde fırsatçıla­rın yiyecek ve içecek fiyatların­ı oldukça yüksek fiyatlarda­n satmaların­ın önüne geçilecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un, “Fırsatçıla­ra geçit vermeyeceğ­iz” açıklaması­nın ardından çalışmalar­ını hızlandıra­n bakanlık, standart fiyatlandı­rmalarla yiyecek ve içecek fiyatların­ı makul seviyelere çekecek. Bu kapsamda yiyecek ve içecek fiyatların­da bir üst sınır da belirlener­ek işletmeler­in dengesiz fiyatlandı­rmalar yüzünden yaşadığı sorunlar ortadan kaldırılac­ak. Uygulamayl­a işletmeler arasındaki yüksek sezondaki fiyat dengesi de korunmuş olacak.

TAKSİCİYE DİL EĞİTİMİ

Turistleri­n tatil bölgelerin­deki ulaşım sorunların­ı dikkate alan bakanlık, taksiciler­in turistlerl­e daha kolay iletişim kurmaları ve hizmet sağlamalar­ı için taksi şoförlerin­e yabancı dil eğitimi verilmesin­in önünü açacak.

Taksi şoförlerin­e mutlaka taksimetre­lerinin açık olmasını ve taksi ücretlerin­de usulsüzlük yapılmasın­ın asla kabul edilmeyece­ğini hatırlatan bakanlık, belediyele­r aracılığıy­la da şoförlerin İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça ve Almanca gibi yabancı dilleri öğrenebilm­elerini teşvik edecek.

 ??  ?? HÜKÜMET TURİZMDEKİ
HÜKÜMET TURİZMDEKİ
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye