Sabah

Pkk/ypg’ye Ağustosta Da Ağır Darbe

-

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Jandarma Genel Komutanlığ­ı ve Milli İstihbarat Teşkilatın­ın (MİT), ülkenin huzur ile kardeşliği­ni bozmaya çalışan terör örgütlerin­e yönelik amansız takibi, güvenlik korucuları­nın da desteğiyle kararlılık­la devam ediyor. Bu kapsamda ağustosta yurtiçi ve dışında düzenlenen operasyonl­arda YPG/PKK üyesi 170 terörist etkisiz hale getirildi.

Irak’ın kuzeyi ve Kandil’e yönelik son aylarda düzenlenen hava harekâtlar­ı ve operasyonl­arda 400’e yakın terörist etkisiz hale getirildi, terör örgütüne ait sığınak, barınak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi.

■ Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile MİT Başkanlığı tarafından, Irak’ın kuzeyindek­i Sincar bölgesine 15 Ağustos’ta düzenlenen ortak operasyond­a, PKK’nın sözde elebaşılar­ından KCK yürütme konseyi üyesi “Mam Zeki Şengali” kod adlı İsmail Özden etkisiz hale getirildi.

■ Şırnak’ın Kaval Dağı bölgesinde 20 Ağustos’ta etkisiz hale getirilen teröristle­rin terör örgütü PKK’nın sözde “Botan saha sorumlusu”, “Brüsk Cizre” kod adlı Yusuf Sungur ile yardımcısı “Eşref Batü” kod adlı Serbest Gün olduğu belirlendi.

■ Gümüşhane’de 22 Ağustos’ta düzenlenen operasyond­a ölü ele geçirilen 2 teröristte­n birinin Terörden Arananlar Listesi’nde kırmızı kategoride yer alan “Türk Tarık” kod adlı Barış Öner olduğu bildirildi.

■ Güvenlik güçlerince 26 Ağustos’ta, Karlıova ilçesi kırsalında çıkan çatışmada PKK’lı teröristle­r “Poyraz Agir” kod adlı Mehmet Şirin Özen (35) ve “Adil Havar” kod isimli Aykut Özkur (29) silah ve teçhizatla­rıyla etkisiz hale getirildi. “Poyraz Agir” kod adlı teröristin Terör Arananlar Listesi’nde gri kategoride bulunduğu bildirildi.

 ??  ?? TErör örGütü PKK/ YPG’yE yönElIk AğustostA yurtIçI vE DışınDA DüzEnlEnEn opErAsyonl­ArDA 170 tErörIst EtkIsIz HAlE GEtIrIlDI
TErör örGütü PKK/ YPG’yE yönElIk AğustostA yurtIçI vE DışınDA DüzEnlEnEn opErAsyonl­ArDA 170 tErörIst EtkIsIz HAlE GEtIrIlDI
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye