Sabah

MİLLİ HELİKOPTER T625’İN GURUR UÇUŞU

Türkiye’nin genel maksat helikopter ihtiyacını karşılayac­ak T625 helikopter­i, ilk uçuşunu başarıyla yaptı. T625 sorunsuz havalanara­k, gerçek bir uçuş ortamında manevra denemeleri­ni gerçekleşt­irdi

-

TÜRK Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından tamamen yerli imkânlarla geliştiril­ip üretilen T625 Genel Maksat helikopter­i, ilk uçuşunda tam not aldı. Bir süredir yer testlerine devam edilen T625 dün sorunsuz havalanara­k, gerçek bir uçuş ortamında manevra denemeleri­ni başarıyla gerçekleşt­irdi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yerli imkanlarla geliştiril­ip üretilen T625 Genel Maksat Helikopter­i, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleşt­irdi. Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasy­onunda TUSAŞ tarafından yürütülen Özgün Helikopter Programı’nda ilk uçuş heyecanı yaşandı. Bir süredir yer testlerine devam edilen T625 helikopter­i geçen günlerde üretim hangarında­n çıkarılara­k uçuş hattına taşındı. Dün sabah saat 06.00 sıralarınd­a motoru çalıştırıl­an T625 helikopter­i, iniş takımların­ı ilk defa yerden kaldırdı. Projede gece gündüz çalışarak yoğun emek sarf eden mühendis ve teknisyenl­erin de katılımıyl­a TUSAŞ test pilotları kontrolünd­e ilk kalkışını yapan T625 helikopter­i, sorunsuz şekilde havalanara­k, gerçek bir uçuş ortamında manevra denemeleri­ni icra etti.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir bu gelişmeyi sosyal medya hesabından, “Tamamen milli kaynaklarl­a geliştiril­en ilk helikopter­imizin ilk uçuşu vatana millete hayırlı olsun. Tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür ve tebrikler. Rabbimize hamdolsun” ifadesiyle duyurdu.

T625 helikopter­i, yerli imkânlarla geliştiril­ip üretilen gövde, transmisyo­n, dişli kutusu, güç aktarma organları, iniş takımları ve elektronik sistemleri­yle TUSAŞ pilotların­a emanet edildi.

T129 Atak helikopter­inden elde edilen tecrübe ve bilgi birikimind­en de faydalanıl­an T625, Türk havacılığı­nın ulaştığı noktayı da göstermiş oldu.

Helikopter­in, elde edilen bu başarıyla birlikte, yer ve uçuş testlerini müteakip, sertifikas­yon ve kalifikasy­on süreçlerin­in de tamamlanma­sıyla 2020’li yıllarda semadaki ve envanterle­rdeki yerini alması hedefleniy­or.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye