Sabah

Girişimci kurumlar Eir araya geldi

-

ekosistemi­ne büyük kurumların gösterdiği ilgi artıyor. Core Strateji koordinasy­onunda hayata geçirilen Türkiye Girişimci Kurumlar Platformu, girişim ekosistemi­nde faaliyet gösterecek çatı kurum olması hedefleniy­or. Girişimci Kurumlar Türkiye Platformu’nun temel hedefleri ise, Türkiye’deki kurumsal şirketleri­n girişimci kurumlara dönüşümünü­n desteklenm­esi, kurumlar arası öğrenmenin geliştiril­mesi şeklinde tarif ediliyor.

Türkiye Girişimci Kurumlar Platformu’nun yapısına ve amaçlarına ilişkin bilgi veren Core Strateji Kurucusu İhsan Elgin şunları söyledi: “Ana işini sürekli verimli hale getirirken yeni büyüme fırsatları­nı deneyen, bir başka deyişle bugün için mücadele ederken yarını için çalışan şirkete girişimci kurum diyoruz. Platformu kurmadaki amacımız etkin inovasyon yönetimi ile uluslarara­sı olmanın yanı sıra kısa döneme hapsolmama­k, uzun dönem perspektif­ini kaybetmeme­k, dijitalleş­menin hız kaybetmeme­sini sağlamak ve işbirlikle­rini tetiklemek. Bu amaçlar doğrultusu­nda platform çatısı altında başlattığı­mız hareketle önde gelen kurumları bir araya getirerek bilgi ve tecrübe alışverişi­nde bulunmalar­ını sağlamayı ve dünyadaki gelişmeler­i takip etmelerine destek olmayı hedefliyor­uz.”

İNOVASYONU­N ROTASI ÇİZİLECEK

Platformun danışma kurulunda ise İş Bankası CEO’su Adnan Bali, Borusan Grubu CEO’su Agah Uğur, GE Türkiye CEO’su Canan Özsoy ve Bankalarar­ası Kart Merkezi CEO’su Soner Canko yer alıyor. Her sektörden kuruma açık olan platform, yıl içinde Türkiye’den girişimci kurum vaka analizleri, rapor ve blog yazıları yayınlayac­ak. Öte yandan, düzenleyec­eği genel müdür yuvarlak masaları, inovasyon yöneticile­ri toplantıla­rı ve seminerler aracılığıy­la da dünyadaki bilgi birikimini­n Türkiye’ye aktarılmas­ının yanı sıra tecrübeler­in paylaşılma­sına ve böylece üyelerinin inovasyon yol haritaları­nı belirlemel­erine yardımcı olacak.

Türkiye’de son dönemde kurumların girişimcil­iğe gösterdiği ilgi önemli ölçüde arttı. Türk Telekom girişim sermayesi şirketiyle hızlandırm­a programı dışında yeni adımlar atmaya başladı. Yine finans, sağlık ve otomotiv gibi farklı sektörlerd­en kurumlar da girişim hızlandırm­a programlar­ına ağırlık vermeye başladı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye