Sabah

Kamu ıspanak yemeye hazır olsun!

-

EçEn Gün ‘Iç GüçlEr’ DEyInCE vAtAnDAş, kAmuDAkI IsrAFı ‘nIyE’ yAzmADığım­ı DIlE GEtIrDI. HAklılAr...PEkI kAmuDA IsrAF BuGünün mEsElEsI mI? BunDAn önCEkI IktIDArlAr­ı HAtırlAyın. HEr DönEm kAmu GEnIşlEDI. AskEr, EmnIyEt, yArGı DA DAHIl BürokrAsI lüksE BoğulDu. A pArtIsI, B pArtIsI, C pArtIsInDE­n BElEDIyElE­r DEvlEtIn pArAsını yok yErE HArCADı. KAmu BürokrAtlA­rının konFormIst vE IsrAFçı tutumu BuGün DE sürüyor.

AlmAnyA vEyA JAponyA’DAn zEnGInmIşI­z GIBI, şuBE müDürünDEn GEnEl müDür yArDımCısı­nA, DAIrE BAşkAnınDA­n DAnışmAnın DAnışmAnın­A kADAr HErkEsE ArAç-şoFör vErIlDI. Akaryakıt, yağ, bakım, yıpranma da beleş olunca adamlar çocuğunu okula, eşini AVM’ye bu araçla yollamaya başladı.

DEvlEt HArCAmA DEDIkçE vAlIsI, kAymAkAmı vAtAnDAşın GözünE BAtırırCAs­ınA lüks oDA vE mAkAm ArAçlArını sErGIlEDI.

Belediyele­r, taşeronlar­a avanta sağlamak için her yıl kaldırım döşedi, AsFAltA çIzGI çEktI, Boş-BElEş kItAp BAstı, konsEr vErDI.

İHtIyACı olAn DA olmAyAn DA kAmu BInAsı kIrAlADı. HAttA kEnDI BInAsını BEDAvAyA vErIp bakanlığı ya da genel müdürlüğü rezidansla­ra taşıdı. YEnI BInAlArA AmErIkAn tArzı oDAlAr yApılDı.

KEnDI lokAllErI, mIsAFIrHAn­ElErI,

■ ■ ■ ■ ■

yAzlıklArı olsA DA toplAntılA­rı 5 yılDızlı otEllErDE yAptı.

HEr yıl BIlGIsAyAr, yAzıCı yEnIlEnDI. KImI AmBAlAJı BIlE AçılmADAn MKE’yE sAtılDı.

Offset uygulamala­rı ihalelerde ithalatçıl­arın hediyeleri nedeniyle göz ardı edildi. MüDür unvAnı Almış HEmEn HErkEsE loJmAn vErIlDI. MüDürün EşI 1-2 yıl oturACAğı EvE BIlE BInlErCE lIrA mAsrAF yAptı.

HEr BAkAnlık Bol kEsEDEn tEşvIk DAğıttı. ADEDI Bol, nE IşE yArADığı mEçHul BIr tEşvIk çöplüğü oluştu.

NEysE kI, BuGünE kADAr çok DA nEştEr vurulmAyAn AmA kAmuoyunDA vICDAnlArı yArAlAyAn Bu tABloyA ‘Dur’ DEmEk IçIn kArArlılık­lA HArEkEtE GEçIlDI. BEllI kI, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kAmuDA 35 mIlyAr lIrAlık tAsArruF pAkEtI IçIn EpEy BIr HAzırlık yAptı. KAmu tAşıtlArıy­lA IlGIlI GElEn Ilk ADım konunun Artık CIDDIyEtlE ElE AlınDığını GöstErIyor. AlBAyrAk’ın önümüzDEkI HAFtA AçıklAyACA­ğı pAkEttE Bu sAyDıklArı­mın BIrçoğuylA IlGIlI tEDBIrlEr olDuğunu BIlIyorum. Kamuya 40 yıldır çöreklenen bürokrasin­in de partisi ne olursa olsun belediyele­rin de bu paketi A’dan Z’ye uygulaması gerekir. BIlIyorum, BürokrAtlA­r olArAk BuGünE kADAr HIç DIyEt yApmADınız. AmA unutmAyın, Aynı GEmIDEysEk mürEttEBAt­ın yEDIğI ıspAnAktAn sIz DE yEmEk zorunDAsın­ız.

■ ■ ■ ■

GLO N Rr aEaK FR r

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye