Sabah

Ne dersi!..

-

içbir işe yaramayaca­ğını bile bile yazıyorum.. Dünkü Milliyet’te bir başlık..

“Ders almıyorlar..” kamyonet Gaziantep’te mevsimlik işçi taşıyan bir hafta.. kaza yapmış, 8 kişi ölmüştü ya, geçen taşıyan kamyoneti Bursa’da denetim yapan polisler işçi tıklım tıklım ve çevirmişle­r ki, üzeri kapalı kasada havasız 34 işçi bu defa..

Milliyet’in “Ders almıyorlar” dediği o..

Niye alsınlar ki?. ceza Bu feci manzaraya polisin kestiği gibi taşıyanlar komik. Mevsimlik işçiyi böyle hayvan adı milyonlar kazanıyor her yaz. Adamların “Dayıbaşı..” hele bir İsme bakar mısınız?. Kimin Dayısı bunlar, düşünün. yakalanaca­k Dayıbaşı’nın kamyonu, kırk yılın bir başı dersi alacak da 1000 (Bin) lira ödeyecek.. Ne ki, Dayı?.

Hani Dersi alması gereken İçişleri Bakanlığı.. olmuş, gene geçen hafta Bulgarista­n’da bir kaza

Bizde 17 kişi ölmüştü de ilgili bakan istifa etmişti.

Hölenlerle bayramda 142 kişi ölmüş (Hastanede 859 kişi yaralanmış­tı. bu rakam kaça çıktı acaba?.) diyen Bu ülkede “Ben sorumluyum” 1 kişi çıktı mı?. kural Bu ülkedeki trafik kazalarını­n yüzde 99’u Dayı!. ihlallerin­den.. Çünkü bu ülkede herkes Neden?.

Çünkü bizde kural ihlal etmek, nerdeyse bayrak “Bu cezalarla, bu trafik düzelmez” diye açacak kişi İçişleri Bakanı.. biz Ama Sayın Soylu, susup oturuyor ve yollarda kurban olmaya devam ediyoruz.

Soruyorum

İçişleri Bakanına..

Gaziantep’te yedi kişiyi öldüren kazada Dayıbaşı için hangi işlem yapıldı?.

“Yedi can”ın bedeli ne?. bedava..

olsun, zengin “Kişi olsun, yoksul iyileştire­n hastalığı mutlu mutsuzluğu zihindir.” da

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye