Sabah

Cinaye e e a ü e en e ünde e a

BAŞKAN YARDIMCILA­RI BELLİ OLDU Bakan Gül, yargıda ‘hedef süre uygulaması’ ile ‘kasten adam öldürme’ ve ‘tecavüz’ davaları için en fazla 390 günlük yargılama süresi belirledik­lerini açıkladı Tüm alacakları­nı devlete bağışladı

-

ADALET BAKANI GÜL:

ANKARA

Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘100 günlük projeler’ arasında duyurduğu ‘Yargıda hedef süre uygulaması’ kapsamında kasten adam öldürme ve tecavüz davaları için en fazla 390 günlük yargılama süresi belirledik­lerini açıkladı. Yargı muhabirler­iyle Ankara Hakimevi’nde bir araya gelen Adalet Bakanı Abdulhahit Gül, gündemdeki konulara ilişkin açıklamala­rda bulunup soruları yanıtladı.

HEDEF 120 GÜNE İNDİRMEK

Davaların ne zaman sonuçlanac­ağının taraflarca önceden bilinmesin­i içeren hedef süre uygulaması­nı anlatan Gül, kasten adam öldürme suçlarında soruşturma­ların 627 gün sürdüğünü, bu süreyi 150 güne çekmeyi hedefledik­lerini söyledi.

Gül, ortalama 243 gün süren cinsel saldırı soruşturma­larında da bu süreyi 120 güne düşürmeyi planladıkl­arını anlattı. Soruşturma tamamlanıp dava açıldıktan sonraki süre ilgili de “hedef süreleri” açıklayan Gül, kasten adam öldürme suçunda ortalama 753 gün süren davaların, ortalama 776 gün süren nitelikli dolandırıc­ılık davalarını­n ve ortalama 558 gün süren uyuşturucu ticareti davalarını­n 300-390 gün arasında sonuçlanma­sını hedefledik­lerini kaydetti.

MHP’nin af teklifinde ısrarcı olduğu, af getirilmes­e bile kısmi infaz düzenlemes­i yapılıp yapılmayac­ağının sorulması üzerine Gül, “Oradaki tutum belli. Cumhurbaşk­anımızın söylediğin­in üzerine söyleyeceğ­imiz bir şey yok. Yeni yapılacak cezaevi inşaatları­yla alakalı standartla­rı artırma çalışmalar­ımız devam ediyor. Afla ilgili bir gelişme olursa haberiniz olur” dedi.

DARBE DAVALARI BU YIL BİTER

Bakan Gül, FETÖ davalarını­n yıl sonuna kadar sonuçlanıp sonuçlanma­yacağı yönündeki soruyu yanıtlarke­n de şöyle konuştu: “FETÖ davalarınd­a toplam 32 bin 370 tutuklu ve hükümlü bulunuyor. 289 darbe davasının 203’ü sonuçlandı, 86’sı devam ediyor. Bunlarda da 4 bin 91 sanık var. Belki Akıncı ya da sanık sayısı fazla bir iki dava biraz sarkabilir ama onun dışında bütün darbe davalarını­n bu yıl sonu itibarıyla biteceğini ümit ediyoruz. Bu Türk yargısının büyük bir başarısıdı­r.”

Gül, boşanmış ailelerde çocukların icra yoluyla teslim alınması uygulaması­nı da ortadan kaldırmayı hedefledik­lerini kaydetti.

İl Genel

Meclis Üyesi Serdal Pala, ABD’nin Türkiye’ye karşı aldığı yaptırım kararları ve dolar üzerinden saldırıya tepki göstermek için İl Genel Meclis Üyeliği görevinden kendisine ödenecek ücretin tamamın devlete iade etme kararı aldı. Pala, “Birlik ve beraberliğ­imizi göstermek için bu kararı aldım” dedi.

 ??  ?? Milliyetçi Hareket Partisi’nde dün Devlet Bahçeli başkanlığı­nda toplanan MYK sonrasında, İsmail Faruk Aksu ve Mustafa Hidayet Vahapoğlu Bahçeli’nin yeni genel başkan yardımcıla­rı oldu.
Milliyetçi Hareket Partisi’nde dün Devlet Bahçeli başkanlığı­nda toplanan MYK sonrasında, İsmail Faruk Aksu ve Mustafa Hidayet Vahapoğlu Bahçeli’nin yeni genel başkan yardımcıla­rı oldu.
 ??  ??
 ??  ?? Serdal Pala
Serdal Pala

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye