Sabah

CHP’den lüks ev fiyatına C

-

İçişleri Bakanlığı’nca “Usulsüz ihale”, “FETÖ üyesi olmak” ve “Görevi kötüye kullanma” gibi suçlamalar­la görevden alınan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın yaptıkları bir bir ortaya çıkıyor.

Belediyede eşi Özlem Hazinedar’la birlikte paralel kadrolaşan Hazinedar’ın harcamalar­ı, müfettişle­rce incelenen bilgisayar­larda tespit edildi. Hazinedar’ın görev yaptığı dönemin (2014-2017) tüm detayları tek tek mercek altına alındı. Çoğu harcamayı özel kalem müdürlüğün­e atanan Murat Hazinedar’ın kız kardeşi Pelin Hazinedar Başlangıç ile Özlem Hazinedar’ın sekreteri olarak görev yapan ve belediyede özel kalemde çalışan Ayşe Çamur yaptı. İddiaya göre; Hazinedar’ın merhum annesi İlhan Hazinedar için yaptırdığı okulun açılışı için Ordu’ya götürdüğü misafirler­i ve akrabaları için alınan uçak biletleri belediyeni­n kasasından ödendi. 6.5 milyon TL’ye mal olan İlhan Hazinedar ErKa ÖZThRK

Çerkezköy ilçesinde CHP’li belediye, geçen yıl Kartaltepe piknik alanına, “Trakya’nın en büyüğü” olduğunu iddia ettiği 23 Nisan Parkı’nı yaptırdı. Ancak, parkın 4 milyon lirayı bulduğu ortaya çıkan maliyeti ilçeyi karıştırdı. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe yapılan harcamaya tepki göstererek şunları söyledi:

■ Park yapılmasın­a karşı değiliz. Ama bu park, vatandaşın cebinden çıkan paralarla yapılıyor ve maliyeti çok yüksek. Parka konulan ağaç ev, Çerkezköy halkına 510 bin 106 liraya mal oldu. Bu ürünün 510 bin lira olup olmadığını, bu para ile Çerkezköy’e neler yapılabile­ceğini kamuoyunun vicdanına bırakıyoru­m.

■ Eskiden sirkler kurulurdu. Cambazları ipin üzerinde Ortaokulu’nun tüm ödemesi, Beltaş Vakfı ve müteahitle­rden alınan bağışlarla yapıldı. Müteahhide giden paralar poşetler içinde, elden teslim edildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun İstanbul’da yaptığı toplantıla­rın harcamalar­ı, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu için yapılan harcamalar, Hazinedar’ın CHP’nin kanalı olarak bilinen Halk TV’ye çıktığı programlar­a ilişkin ücretler, eşe dosta jest için verilen Beşiktaş - Arsenal maçı biletleri, KKTC seyahatler­i ve imamlara verilen dua paraları belediyeni­n kasasından çıktı.

AKRABA-ARKADAŞ KADROSU

Halk TV harcaması için listede “Belge ayarlanaca­k” şeklinde yazı yer aldı. Uzmanlar, söz konusu belgelerin tamamında usulsüzlük tespit etti. Belgesiz harcamalar, pahalı çikolata gönderimle­ri belirlendi. Hazinedar, memleketi Ordu’daki derneklere yürürler. İzleyenler­in ceplerinde­n bir şeyler almak için “Cambaza bak cambaza bak” derlerdi. Yani “Parka bak” diyerek insanlara nelerin mal edildiği apaçık ortada. Çerkezköy’de 450-500 bin liraya lüks evler satılıyor. Oyun grubunun fiyatı da 629 bin 211 TL. Park, yerdeki döşemelerl­e beraber tamamı 3 milyon 956 bin liraya firmaya ihale edilmiş. Bu ihale, bu firmaya nasıl verildi? İhalenin şartnamesi­ni kimler hazırladı? İhaleyi hazırlarke­n özel şartlar mı konuldu? Yıl olmuş 2018 bizler halen daha Çerkezköy’ün altyapısın­ı konuşuyoru­z. 4 yıl önce “Çerkezköy’ün önce altyapısın­ı yapacağız” denmişti. Fakat bunlar yapılmadığ­ı gibi paralar da çarçur edildi. Fırat KESKİNKILI­Ç/ÇERKEZKÖY belediyeni­n kasasından 733 bin 583 TL gönderdi.

Hazinedar’ın göreve gelmesinin ardından kız kardeşini, kuzenlerin­i, eşinin ve kendisinin yakın akrabaları­nı ve arkadaşlar­ını belediyede görevlendi­rdiği ortaya çıktı. Ayda bir yapılan belediye meclisinde de konu sık sık gündeme gelmişti. Bazı meclis üyeleri durumdan rahatsızlı­k duyunca, soruşturma­ya gelen müfettişle­r de yapılan usulsüz atama ve görevlendi­rmelere el koydu. Meclis toplantısı­nda üyeler Hazinedar’a, ‘Belediye senin aile şirketin mi?’ diye tepki göstermiş, Hazinedar ise “Kadrolaşma benim inisiyatif­imde. Kimse karışamaz” karşılığı vermişti. Belediyede kadrolaşma yapan Hazinedar ve eşinin çocukluk arkadaşlar­ı, akrabaları ve arkadaşlar­ının yaptığı harcamalar bilgisayar­larda ortaya çıktı.

 ??  ?? AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe parkta açıklama yaptı.
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe parkta açıklama yaptı.
 ??  ??
 ??  ?? RzH i tiKEarat  aEaK R tr ÖZEL İSTİHBARAT
RzH i tiKEarat aEaK R tr ÖZEL İSTİHBARAT
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye