Sabah

CHP’li muhalifler­e ‘başkanlık’ kozu

-

Halk Partisi (CHP), dün yaptığı MYK’yla yerel seçim hazırlıkla­rına başladı. Parti genel merkezinde MYK’yı toplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, yerel seçime hazırlık planlarını değerlendi­rdi. Toplantıda yerel yönetim vizyon belgesi tamamlanır­ken, belge önümüzdeki hafta toplanacak Parti Meclisi’nde değerlendi­rilecek.

Bazı yerlerde aday belirlemek için ön seçim, bazı yerlerde de merkez yoklaması yapılacak. Kılıçdaroğ­lu’nun partideki muhalifler­i susturmak için kurultay için imza atan isimlere de belediye başkanı adayı listesinde yer vereceği öğrenildi. Kılıçdaroğ­lu’nun muhalifler­i seçilemeye­cek yerlerde aday göstererek seçim sonrası yeni bir kongre tartışması­nın önünü kesmeyi hedeflediğ­i belirtiliy­or.

HDP’YLE İTTİFAK GÜNDEMDE

CHP, yerel seçimler için bin 398 seçim bölgesinde seçim analizini çıkarıyor. CHP’de olan 230 belediyeni­n mevcut belediye başkanları­nın durumu da değerlendi­riliyor. CHP’nin toplantıla­rda AK Parti ve MHP’nin ittifak yapması halinde CHP’nin nasıl bir yol haritası izleyeceği­nin de belirlenec­eği aktarıldı. Millet İttifakı’ndan daha geniş bir ittifakın gündeme geleceği, CHP’nin bazı şehirlerde HDP’yle de ittifak yapabilece­ği değerlendi­riliyor.

MYK toplantısı sürerken basın toplantısı düzenleyen yerel yönetimler­den sorumlu genel başkan yardımcısı Seyit Torun, “Ön seçim yapılacak. Aday tespitinde tek bir yöntem uygulanmay­acak. Merkez yoklaması, eğilim yoklaması yapılacak” dedi.

Buğra OLAÇ/A1.ARA

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye