Sabah

1 YIL ÖNCE 1 YIL SONRA

Afrin şehidi Fatih Mehmethan’ın eşi Gamze, evlendikle­ri gün fotoğraf çektirdikl­eri yerleri tek tek gezdi, yine poz verdi ama bu kez yalnızdı...

- Kenan KIRAN-Aslışah SARITAŞ

GAMZE ve Fatih Mehmethan bir yıl önce evlenmişti. 4 aylık evliyken Astsubay Fatih, Afrin’de şehit düştü. Yıldönümle­rinde Gamze şehidinin anısını yaşatmak için mutluluk pozu verdikleri eve gitti. Boynunda şehidinin künyesi, parmağında alyansıyla poz verdi. Fotoğrafla­rı herkesi ağlatan şu notla paylaştı: Anılarımız­ı yaşamaya hiçbir şey engel değil. Bir yıl öncesi/ bir yıl sonrası.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü “Zeytin Dalı Harekâtı”nda şehit düşen piyade Astsubay Üstçavuş Fatih Mehmethan’ın eşi Gamze Mehmethan, eşiyle gidip fotoğraf çektirdiği yerlere bir buçuk yıl sonra bu kez tek başına gidip şehit eşinin hatırasını yaşatıyor.

Eşinin şehit düştüğü dönemde dört aylık evli olan ve eşinin cenazesini askeri üniforma ile karşılayan Gamze Mehmethan, eşiyle baktığı evin penceresin­den bu defa tek başına baktı, gelinlikle fotoğraf çektiği yere tek başına gitti.

Şehidin eşi paylaştığı duygulandı­ran fotoğrafla­rın altında ise şu ifadeleri kullandı: “Çekim yaptığımız bu evi tamamen kapatmışla­rdı. Duvarından atlayıp girdim içeri. Anılarımız­ı yaşamaya hiç bir şey engel değil. Bir yıl öncesi/ bir yıl sonrası.” ‘RUHUMA İYİ GELİYOR’

Mehmethan, eşiyle birlikte fotoğraf çektirdikl­eri ağacın yanında da tek başına fotoğraf çektirdi. Mehmethan’ın sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğrafla­rda boynunda eşinin künyesi ve alyansını taşıması dikkat çekiyor.

Paylaşımla­rı ile sosyal medya gündemine oturan şehit eşi Gamze Aslan Mehmethan, fotoğrafla­rın hikâyesini SABAH’a anlattı.

■ “Eşim şehit olalı 8 ay oldu. Bizim 10 yıllık beraberliğ­imiz vardı ve 4 aylık evliydik. Eşim şehit olduktan sonra anılarımız­ın olduğu her yere gitmeye çalışıyoru­m. Ruhuma bu iyi geliyor. Eşim şehit olmadan önce beni şehit eşi olmaya hazırlardı. “Güçlü olacaksın’ derdi. Eşimin nasihatine göre yaşıyorum.

■ Fotoğrafla­rın bu kadar çok paylaşıldı­ğını görünce hayretler içerisinde kaldım. Ben sadece WhatsApp’tan paylaşmışt­ım. Eşimin Facebook’ta bir sayfası var başka bir şehit kardeşinin yönettiği. O Whatsapp paylaşımım­dan alıp sayfaya koymuş.

■ Ben bu fotoğrafla­rı sadece kendim için çekiyorum. Her yerde paylaşmıyo­rum. 17 Eylül bizim evlilik yıl dönümümüz. O fotoğrafla­r Riva’da çekilmişti. Onunla yemek yediğimiz bir yere bile gitmeye çalışıyoru­m. Oralara gidince onunla yaşadıklar­ım yeniden gözümde canlanıyor. Şehit haberinden bir hafta sonra düğün salonumuza gidip oturdum, dans edişimizi düşündüm. ‘Şov yapıyor gitsin dua okusun’ gibi yorumlar gördüm. Benim hiç öyle bir amacım yok. Ben onu ölen kadar seveceğim. Kuran’da ‘Şehitler ölmez’ der. Ben de hâlâ eşimle bu şekilde yaşıyorum.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Gamze Mehmethan’ın paylaştığı fotoğrafla­r duygulandı­rdı.
Gamze Mehmethan’ın paylaştığı fotoğrafla­r duygulandı­rdı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye