Sabah

Hain ayağa kalk ve gözümün içine bak

FETÖ’cü darbe girişimind­e şehit olan Mutlucan Kılıç’ın annesi Yıldız Kılıç, mahkeme salonunda darbeci pilota, “Müslim Macit kalk ayağa ve gözlerimin içine bak” diye seslendi

- $1.$5$

CUMHURBAŞK­ANLIĞI Külliyesi önünde şehit düşen Mutlucan Kılıç’ın annesi Yıldız Kılıç, oğlunun katili FETÖ’cü pilotun yüzüne böyle haykırdı: “Müslim Macit kalk ayağa ve gözlerimin içine bak...”

FETÖ’cü darbeciler­in komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davanın Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampusu’nda görülen duruşmasın­da, uçakların bombalamas­ı sonucu şehit düşenlerin yakınları müşteki sıfatıyla beyanda bulundu.

Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nin önüne atılan bombanın etkisiyle yaralanan 15 Temmuz gazisi Şenol Gençer, aynı saldırıda kardeşi Özgür Gençer’in şehit olduğunu anlattı. Külliye’ye atılan iki bomba arasında kaldıkları­nı belirten Gençer, “Ben yaralandım, kardeşim ise şehit oldu. O pilot başta olmak üzere bütün hainlerden şikâyetçiy­im” dedi.

“GÖZÜMÜN İÇİNE BAK”

Aynı bölgede şehit düşen Mutlucan Kılıç’ın annesi Yıldız Kılıç da aradan iki yıl geçmesine rağmen acısının dinmediğin­i dile getirerek, oğlunun katillerin­in en ağır şekilde cezalandır­ılmasını istedi. Oğlunun şehit düşmesine neden olan bombayı atan sanık eski pilot Müslim Macit ile göz göze gelmek istediğini belirten Kılıç, “Başkanım acım dinmiyor, acımın dinmesi için onunla göz göze gelmek istiyorum. Müslim Macit kalk ayağa ve gözlerimin içine bak” diye seslendi. Müşteki Gürsel Kaymakçı da şehit Alper Kaymakçı’nın babası olduğunu kaydederek, “Oğlum yaşamının en güzel yıllarında darbeci hainlerin attığı bomba ile hayattan koparıldı. Oğlumun katillerin­den şikâyetçiy­im, en ağır şekilde cezalandır­ılmalarını talep ediyorum” diye konuştu. Akıncı Üssü nizamiyesi­nde bir grup sivil ile darbeciler­i protesto ettiği sırada üzerine açılan ateş sonucu şehit olan Hasan Yılmaz’ın eşi Dilek Yılmaz da, darbeciler­den şikâyetçi olduğunu dile getirdi.

 ??  ?? Şehit Mutlucan Kılıç Oğlunun katili pilotla göz göze gelmek istedi.
Şehit Mutlucan Kılıç Oğlunun katili pilotla göz göze gelmek istedi.
 ??  ?? Müslim Macit
Müslim Macit
 ??  ?? Mutlucan Kılıç Yıldız Kılıç
Mutlucan Kılıç Yıldız Kılıç
 ??  ?? Müslim Macit
Müslim Macit

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye