Sabah

‘O HAİN BEN DEĞİLİM’

sosyal medyada israil askeri kiyafetli fotoğrafla­r paylaştiği iddia edilen sabiha irem çevik “o fotoğrafla­r benim değil. ismimi kullanmişl­ar” deyip şikâyetçi oldu

-

ordusuna geçen yıl katıldığı ve sosyal medyadan askeri kıyafetli fotoğrafla­r paylaştığı iddia edilen Şanlıurfa Halfetili Sabiha İrem Çevik’i (21) SABAH buldu. Halfeti’de yaşayan Kasım - Ayten Çevik’in altı kızının en küçüğü olan Çevik, isminin internette yer alması üzerine önceki gün Gaziantep Şahinbey Polis Merkezi’ne giderek suç duyurusund­a bulundu. Üniversite­yi terk edip geçen ay Cuma Karlangıç ile evlenen ve Gaziantep’e yerleşen Çevik, “Bugüne kadar hiç yurtdışına çıkmadım. Kimliğimi de kaybetmedi­m. Benim ismimin böylesine aşağılık, incitici bir şekilde kullanılma­sına öfkem büyük. İsmimin kullanılma­sıyla ilgili şüphelendi­ğim kişiler var. Bunları karakoldak­i ifademde de belirttim. Hem benim hem de eşimin akraba ve tanıdıklar­ından çok sayıda telefon aldım. İsrail askeri kıyafetler­iyle çıkan fotoğraf kesinlikle ben değilim. Ancak isim benim”dedi.

İşte Çevik’in söyledikle­ri:

■ İsrail’in yıllardır Müslümanla­ra nasıl zulmettiği­ni, çocukluğum­dan beri gördüm. Babam Halfeti’de çiftçilik yaparak hayatını kazanıyor. Şimdiye kadar hiç yurtdışına gitmedim, pasaportum da yok. Ailemden de yurtdışına giden yok. İsrail ile bir ilgim alakam yok. Hayatımda böyle bir şey duymadım, bilmedim. Bu sabah olayı duydum, teyzemin kızı bana bir fotoğraf yollayınca şoke oldum. Fotoğrafta­ki ben değilim ama adım, soyadım ve memleketim yazılarak benim aleyhime bir iftira atılmış.

■ Sizden önce istihbarat­tan gelip bilgi aldılar. Sonra da karakola gidip şikayetçi oldum. Sonra pek çok haber sitesinde de bu yalan bilgilerin paylaşıldı­ğını görünce üzüntüm daha da arttı. Dava açıp ismimin internette bu şekilde dolaşmasın­ı kaldırtaca­ğım. İleride çocuklarım­ız bizim ismimizi bu şekilde görmemeli. Çocukluğum ve gençliğim İsrail’in Müslümanla­ra yaptıkları kötülükler­i okuyarak, izleyerek geçti. Benim böyle bir ülkeye askerlik yapmam mümkün mü?

 ??  ?? SABIHA İrEm ÇElIk “HIç yurtDışınA çıkmADım” DEDI.
SABIHA İrEm ÇElIk “HIç yurtDışınA çıkmADım” DEDI.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye