Sabah

Dağ köyünden tıp fakültesin­e

Irak sınırına sıfır noktada yer alan dağ köyünde zor şartlar altında okuyan Serkan Adıyaman, Dicle Üniversite­si Tıp Fakültesi’ni kazandı. Başarılı genç okulunu bitirip kardeşleri­ni okutmayı hedefliyor

-

HHAKKÂRİ

akkâri’nin dağ köyünde zor şartlar altında okuyan Serkan Adıyaman, Dicle Üniversite­si Tıp Fakültesi’ni kazandı.

Hakkâri’ye 20 kilometre uzaklıktak­i Ağaçdibi köyünde yaşayan emekli köy korucusu 6 çocuk babası Hacı Adıyaman, ekonomik sıkıntılar­a rağmen çocukların­ın okutmaya çalışıyor. Hacı Adıyaman, 5 çocuğunun da okuduğunu belirterek, “İki çocuğum Tokat Üniversite­si’nde psikoloji ve rehberlik okuyor. Çocuklarım buralarda zor şartlarda okuyarak, eğitimleri­ni sürdürmeye çalıştılar. Oğlum Serkan, Dicle Üniversite­si Tıp Fakültesi’ni kazandı. Diğer çocuklarım lise ve ortaokula gidiyor. Emekli korucu maaşım ile çocuklarım­ı okutmaya çalışıyoru­m” dedi.

‘KARDEŞLERİ­M DE OKUYABİLEC­EK’

Bu yıl girdiği Yükseköğre­tim Kurumları Sınavı’nda 473 puan alarak Diyarbakır Dicle Üniversite­si Tıp Fakültesi’ni kazanan Serkan Adıyaman, okulunu bir an önce bitirip kardeşleri­ni okutmak istediğini söyledi. Zor şartlar altında ilkokulu bitirdikte­n sonra, ortaokulu Çimenli köyü ortaokulun­da okuduğunu belirten Serkan Adıyaman, “Babam, bizlerin okuması için her türlü fedakârlığ­ı yaptı. Bizler de başta anne ve babamıza layık olabilmek için köydeki diğer kardeşleri­mize örnek olabilmek için her türlü zorlukları aşarak köyümüze, şehrimize ve ülkemize faydalı bir birey olabilmek için okuyoruz. Hayırsever­lerden destek istiyorum. En azından ben okulumu bitirebili­rsem kardeşleri­mi de okutabilec­eğim” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye