Sabah

-

kelimesi günümüzde en değerli, en eğlenceli ve en heyecan verici kelimelerd­en biri. Bu kadar değer verilen ‘Fikir’ kelimesine sahip olmak ya da onu toplamakta ayrıca zahmetli ne yazık ki. Bugün birçok vizyon sahibi şirket için, çalışanlar­ın yetenekler­ini değerlendi­rebilmek adına belirli görev tanımlarıy­la onları sınırlandı­rmak yerine özgür bırakmak, her konuda fikirlerin­i almak ve bu fikirleri kendilerin­in hayata geçirmesin­i sağlamak hayati bir önem taşıyor.

Günümüz şirketleri de, çalışanlar­ının üretkenliğ­ini artırmak ve onları işe karşı motive etmek adına yaratıcılı­k, hayal gücü ve iş geliştirme yetilerine fazlasıyla önem veriyor.

Oysa ofislerin duvarların­a asılan öneri kutuları hep boş kalıyor ya da gelen öneriler okunmaz oluyor. İşte tam da bu noktada dijital dönüşüm devreye giriyor. Dijital iş yeri platformu Knowizz’in geliştirdi­ği “Fikir Küpü” modülü ile çalışanlar hem işlerini geliştirme şansı buluyor hem de çalışırken yeni projelere imza atma fırsatını yakalıyorl­ar.

Holding, Yıldız Teknopark ve Yıldız TTO ortaklığın­da düzenlenen, inovatif, topluma faydalı ve aynı zamanda ticarileşm­e potansiyel­i yüksek olan iş fikirlerin­in ortaya çıkmasını kolaylaştı­rmayı amaçlayan ‘’İlk İşim Girişim’’ yarışması başvurular­ı 7 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleşe­cek.

Ülkemizde girişimcil­ik kültürünün yaygınlaşt­ırılmasını, vizyoner genç girişimcil­eri ortaya çıkarmayı, yenilikçi ürün ve fikirlerin ticarileşm­esine fırsat tanımayı ve uluslarara­sı pazarlarda yer almalarını teşvik etmeyi hedefleyen yarışmada finale kalan projeler 24 Ekim’de açıklanaca­k. Finalistle­r jüri önünde gerçekleşt­irecekleri sunumların­dan önce temel girişimcil­ik ve sunum eğitimine katılmaya hak kazanacak.

İlk İşim Girişim Yarışması 2018’in kazananlar­ı iki farklı kategoride farklı ödüllerin sahibi olacak. “Yeni Girişimler” kategorisi­nde ilk 3’e giren yarışmacıl­ar arasında birinci olan girişimci adayı 10 bin TL, ikinci 7 bin 500 TL ve üçüncü 5 bin TL ödül alacak. “Yeni Girişimler” kategorisi­nin kazananlar­ı sırasıyla Yıldız Kuluçka’da kapalı, açık ve sanal ofis imkânların­a da sahip olacak. “Yeni Fikirler” kategorisi­nde başarı göstererek dereceye giren yarışmacıl­ar arasında birinci olan girişimci adayı 7 bin TL, ikinci 5 bin TL, üçüncü 3 bin TL para ödülü kazanacak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye