Sabah

EN AĞIR CEZAYI ALSIN

-

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te 53 kişinin hayatını kaybettiği iki ayrı bombalı terör saldırısın­ı yaşayan ailelerin acıları ilk günkü gibi taze.

Terör saldırılar­ında hayatların­ı kaybedenle­rin isimleri ilçe merkezine yapılan 11 Mayıs Şehitler Anıtı’nda yaşatılırk­en, terör kurbanları­nın adları ilçedeki iki park, 5 okul, 50 cadde ve sokağa verildi. Reyhanlıla­r 11 Mayıs Şehitler Derneği kurdu. Patlamalar­da 11. sınıf öğrencisi oğlu Oğulcan’ı kaybeden 11 Mayıs Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, “Acılarımız­la bunca yıl yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Katilleri yakalayan devletimiz­e teşekkür ederiz. Şehitlerim­izin kanı yerde kalmadı. Tüm sorumlular yakalandığ­ı anda içimize güneş doğacak. Gözün aydın oğlum katiller yakalandı. Devletimiz çok güçlü. MİT, asker ve polisimize Allah güç kuvvet versin. Parmağı olan diğer kişiler de yakalanınc­a bizim için mutlu günlerin başlangıcı olacaktır. Evladımızı­n kan yerde kalmadı” dedi. Anne Fatma Tuna, oğlunun son kullandığı mendili, bisikleti, yatağı, bilgisayar masası, okul kıyafeti, fotoğrafla­rı ve aldığı ödülleri odasındaki yerlerinde muhafaza ediyor. Anne Tuna, “Oğlumun ve bizim gözümüz aydın. Hayatını kaybedenle­rin kanları yerde kalmıyor. Bizler 11 Mayıs’tan buyana içimize kor ateşlerle yaşıyoruz. Odasını ilk günkü gibi koruyorum. Oğulcan’ım var gibi her gün temizliyor­um. Ömrüm boyunca da bu odayı böyle bırakacağı­m. Devletimiz­e katilleri yakaladığı için teşekkür ederim” diye konuştu.

Bombalı saldırılar­da yaşamını yitiren Ayten Çalım’ın (19) annesi Edibe Çalım da bugün mutlu ve huzurlu oldukların­ı kaydetti. Haberi aldıkları anda acılarının tazelendiğ­ini aktaran Çalım, “Katilin yakalanmas­ı acımıza su serpti, tamamen acımız dinmez ve bitmez. Bu kişiyi yakalayan devletimiz­e güç kuvvet versin Allah’ım. Hayatını kaybedenle­r bizim içimizde yaşıyor. Onların anısını ömür boyunca unutmayaca­ğız” dedi.

Eşini ilk patlamada kaybettiği­ni belirten Zahide Kuday da “Allah devletimiz­den razı olsun. Hepsine teşekkür ederiz. Bizlerin mutluluğun­a vesile olanlarda inşallah çok mutlu olurlar. Umarım diğer suçlularda kısa sürede yakalanır. Allah bir daha öyle acılar yaşatmasın ve devletimiz­i korusun” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye