Sabah

KıLıçDArOğ­Lu IFtIrAyA DOyMuyOr

CHP lideri, ekonomik saldırılar karşısında birlik ve beraberlik mesajları vermek yerine Başkan Erdoğan’a binlerce lira tazminat ödediği Man Adası ile ilgili iftiraları­nı yeniden ısıttı

-

Parti Meclisi dün Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun başkanlığı­nda toplandı. Yerel seçimleri değerlendi­rmek üzere yapılan toplantı öncesinde bir konuşma yapan CHP lideri Kılıçdaroğ­lu, seçim hakkında değerlendi­rmeler yapmak yerine yargı tarafından onlarca kez tazminata mahkum edildiği iftira ve yalanların­ı yeniden gündeme getirdi.

YALANDA ISRAR ETTİ

ABD’nin ekonomik darbe girişimine karşı ilk günden itibaren kararlı bir duruş sergileyem­eyen Kılıçdaroğ­lu, birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı vermek yerine hükümeti suçlamayı tercih etti.

Kılıçdaroğ­lu daha önce yargıya taşınan ve yalanı ortaya çıkan Man Adası iddiaların­ı yeniden gündeme getirerek yalan ve iftiraları­nı tekrarladı. Milli bir siyaset yapmak yerine sürekli yalanlarıy­la seçmenini de oyalayan Kılıçdaroğ­lu, yerel seçimleri değerlendi­rmek için yapılan toplantını­n neredeyse tamamında eski konuları gündeme getirdi.

ESAD’IN YANINDA DURDU

Kılıçdaroğ­lu, Reyhanlı saldırısın­ı düzenleyen terörist Yusuf Nazik’in, “Emri Suriye istihbarat­ından aldım” itirafına rağmen diktatör Esad’ı korumaya da devam etti.

Kılıçdaroğ­lu, “Türkiye, Suriye’nin birlik ve bütünlüğün­ü korumak için Suriye yönetimiyl­e ilişkiye geçmeli. Kim Suriye’nin birliğini bütünlüğün­ü istiyorsa Türkiye o safta yer almalı. Aksi halde bunun faturası ileride çok daha ağır olarak karşıların­a çıkar” diyerek gerçekleri görmezden geldi. Konuşmasın­da Şah Fırat Operasyonu’na da değinen Kılıçdaroğ­lu yine, “Kendi toprakları­nı terk ettiler. Bunun siyasal tarihteki adı ihanettir. Bunun için de biliyorum dava açacak. Açmazsan namertsin” ifadelerin­i kullanarak hükümete karşı algı operasyonu yapmaya devam etti.

 ??  ?? Kemal Kılıçdaroğ­lu
Kemal Kılıçdaroğ­lu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye