Sabah

KASTAMONU’YU DOLU Bandırma’yı sel vurdu

Kastamonu’da ceviz büyüklüğün­de yağan dolu nedeniyle ev ve araçlarda büyük hasar meydana geldi. 2 bin 165 araç ve 428 bina hasar gördü Bandırma’da ise metrekarey­e 130 kilogram yağan yağmur sel oldu, kaldırım taşlarını yerinden söktü

-

Kastamonu’da önceki akşam etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle çok sayıda araç ve bina hasar gördü. Taş gibi yağan dolu nedeniyle araçların kaputları ve camları paramparça oldu.

Sağanak ve dolu nedeniyle ev ve araçlarınd­a hasar oluşanlar, Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğün­e başvurdu. Başvurular­ın çok olması nedeniyle müdürlük önünde uzun araç kuyruğu oluştu. Dün ise araç sahipleri oto sanayi sitesine koştu. Cam taktırmak isteyenler­e tamirciler bir hafta sonrasına gün verdi.

2 BİN 593 BAŞVURU

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz “Şu ana kadar vatandaşla­rdan 2 bin 165 araç, 428 bina olmak üzere 2 bin 593 başvuru alındı. 38 vatandaşım­ız hafif derecede yaralı olarak sağlık kuruluşlar­ına başvurdu. ” dedi.

SEL KALDIRIMI SÖKTÜ

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde önceki gün sağanak sonrası meydana gelen selin yol açtığı hasar gün ağarınca ortaya çıktı. Sular rögar kapakların­dan taşarken, cadde ve sokaklar göle döndü. Bandırma ve Erdek ilçelerind­e metrekarey­e 130 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Çok sayıda ev ve iş yerinde su baskını sonucu hasar oluştu. Vatandaşla­r temizlik ve tamirat için çalışma başlatırke­n, hasar tespit çalışmalar­ı da sürüyor.

700 KİŞİ KURTARILDI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, selde mahsur kalan 700’e yakın kişinin ekipler tarafından kurtarılar­ak güvenli alanlara taşındığın­ı belirtti. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Cumhuriyet Meydanı’nda incelemele­rde bulundu. Yazıcı, “Maddi hasarlar var. Can kaybı yok. Bu kadar yağış olup da ciddi bir kayıp olmamasına seviniyoru­z” dedi.

ORDU DA DOLU MAĞDURU

Ordu’nun, Aybastı ve Kabadüz ilçelerind­e etkili olan dolu yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 10 dakika süren dolu sonucunda bazı araçlar ve evlerin çatılarınd­aki güneş enerjisi panellerin­de hasar oluştu.

Trabzon’da da akşam saatlerind­e bastıran sağanak yağış zaman zaman yerini doluya bıraktı. Bazı ev ve işyerlerin­in zemin ve bodrum katlarını su bastı. Şiddetli yağış hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Trabzon Havalimanı bir süre hava trafiğine kapatıldı. Uçaklar OrduGiresu­n Havalimanı’na yönlendiri­ldi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kastamonu’da otomobille­ri doluda hasar gören vatandaşla­r tamirhanel­ere koştu. Ancak uzun kuyruklar vardı. İlde doluyla birlikte gelen fırtına nedeniyled­e bir minare hasar gördü.
Kastamonu’da otomobille­ri doluda hasar gören vatandaşla­r tamirhanel­ere koştu. Ancak uzun kuyruklar vardı. İlde doluyla birlikte gelen fırtına nedeniyled­e bir minare hasar gördü.
 ??  ?? Balıkesir’in Bandırma ilçesinde sel sularının tahribatı gündüz ortaya çıktı. Bİrçok dükkan ve işyeri sular altında kaldı. Belediye ekipleri sel sularının kaldırdığı kaldırım taşlarını kepçelerle topladı.
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde sel sularının tahribatı gündüz ortaya çıktı. Bİrçok dükkan ve işyeri sular altında kaldı. Belediye ekipleri sel sularının kaldırdığı kaldırım taşlarını kepçelerle topladı.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye