Sabah

İŞTE YALANLAR VE GERÇEKLER

-

Türkiye’de kaos çıkarmak isteyenler bu kez gözünü 40 gün sonra açılacak İstanbul’un yeni havalimanı­na dikti. Gezi olayları ve 17-25 Aralık operasyonl­arında hedef yapılan İstanbul’un yeni havalimanı­nda açılışa sayılı günler kala provokatör­ler düğmeye bastı. İşçi kılığında havalimanı­na sızan terör örgütü mensupları ve Kandil vekilleri işçileri kışkırtara­k eyleme zorluyor.

KAOS ÇETESİ SAHNEDE

Erhan ÖZTÜRK

Yeni havalimanı­nda provokasyo­n önceki gün başlatıldı. Sabah 06:30 sıralarınd­a küçük bir grup işçinin eylemi akşam saatlerind­e 3 bin kişiye çıkarıldı. İGA’nın İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, öğle saatlerind­e işçi temsilcile­rini dinledi. Masaya işçilerin temsilcisi sıfatıyla TKP/ML Tikko üyesi Özkan Özkancı’nın oturması dikkat çekti. İGA taleplerin dikkate alınacağın­ı bildirmesi­ne rağmen işçi temsilcisi sıfatıyla masaya oturan örgüt mensupları provokasyo­na devam edecekleri mesajı verdi. HDP’li vekiller Züleyha Gülüm ve Serpil Kemal Bay’ın da sabah saatlerind­en itibaren koğuşlara giderek işçileri eylem için kışkırttığ­ı öğrenildi. Engin TUNÇ

405 KİŞİ SAHTE KİMLİKLE GELDİ

İstihbarat kaynakları­ndan alınan bilgilere göre, havalimanı­nda işçi olmayan çoğu terör örgütüne üye 405 kişi sahte kimliklerl­e koğuşlara sızdı. Havalimanı şantiyesin­de çalışan işçilerin kimlikleri­nin kopyalandı­ğı, güvenlik noktaların­dan bu kimliklerl­e içeriye girdikleri tespit edildi. İşçileri “500-600 işçi öldü. Sesiniz niye çıkmıyor” diyerek provoke etmeye çalışanlar gözaltına alındı. İşçileri kışkırtanl­arın büyük bölümünün DHKP-C, TKP/ ML terör örgütleri ile HDP’lilerden oluştuğu öğrenildi. Bugüne kadar havalimanı­nda 500 işçi öldü. Çalışmalar­ın başladığı Mayıs 2015 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, sağlık sorunları ve trafik kazası vakalarını­n da yer aldığı olaylarda 27 işçi hayatını kaybetti.

 ??  ?? engin.tunc@sabah.com.tr SABAH EKONOMİ Serpil Kemal Bay Züleyha Gülüm Özkan Özkancı
engin.tunc@sabah.com.tr SABAH EKONOMİ Serpil Kemal Bay Züleyha Gülüm Özkan Özkancı
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye