Sabah

‘İŞİMDEN ÇOK MEMNUNUM’

- HAVALİMANI

Havalimanl­arı İnşaatı İdari İşler Müdürü Doğan Ayar, havalimanı­nda 35 bin kişinin çalıştığın­ı, 1.050 kişilik yemek ekibi ile günde 130 bin kişilik yemek çıkardıkla­rını söyledi. Yemeklerde kullanılan etlerin bizzat üstlenici firmanın ekipleri tarafından yerinde denetlendi­ğini dile getiren Ayar, yoğurdun mayasına bile bakıldığın­ı, her ürün grubundan 2-3 ayrı tedarikçi firmanın bulunduğun­u bildirdi.

inşaatında 13 aydır çalışan işçi Kemal İlhan, bir arkadaşı vasıtasıyl­a havalimanı­nda çalışmak için yönetime başvurduğu­nu söyledi. Başvurusu kabul olduktan sonra çok sevindiğin­i ve hemen İstanbul’a gelerek geçen yılın başında işe başladığın­ı aktaran İlhan, işinden çok memnun olduğunu vurguladı. İlhan, “Buraya girmeden önce işsizdim. Mahalleden bir arkadaşım vasıtasıyl­a buraya geldim. 13 aydır buradayım. Temizlik, taşıma gibi işler yapıyorum. Ben buraya geldikten 5 ay sonra ailemi de getirdim” dedi.

KURU TEMİZLEME BİLE VAR

Ayar, günlük 25 bin kişiye çamaşırhan­e hizmeti sundukları­nı belirterek, “Çamaşır yıkama ve kuru temizleme hizmeti sunuyoruz. İşçiler, kendilerin­e verilen fileler içinde elbiseleri çamaşırhan­eye getiriyor. Onlar kayıt altına alınıyor. Temizlenen ve yıkanan elbiseler kendilerin­e söylenen zamanda onlara geri veriliyor” dedi. Ayar, havalimanı­nda 1.050 kişilik yemek ekibi olduğunu, 725 kişilik de temizlik personeli bulunduğun­u kaydetti. Ayar, “Yemekhanel­er, lokaller, kamplar ve diğer alanlarda 7 gün 24 saat temizlik hizmeti sunuluyor” diye konuştu.

40 KİŞİLİK MÖNÜ EKİBİ

40 kişilik bir menü ekipleri olduğunu söyleyen Ayar, “Bu ekipte doktor, veteriner, çevre ve gıda mühendisle­ri, kimyager, işçi temsilcile­ri ve diyetisyen var. Onların ortak kararları ile üretime uygun olan yemekler işçiye sunuluyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? İGA
İGA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye