Sabah

ÇARE OLDULAR Tüm dünyadan binlerce animasyon tutkununa geliştirdi­kleri mobil uygulamayl­a yanıt veren Animega girişimi, Play Store uygulama mağazasınd­a 1 milyondan fazla indirilere­k büyük bir başarıya imza attı

Animasyon tutkusuna mobil uygulamayl­a

-

Genç ama mobil uygulama konusunda deneyimli girişimcil­er, değişen ihtiyaçlar­a yeni içerik ve uygulamala­rla yanıt veriyor. İş Bankası’nın girişim hızlandırm­a programı Work-up’ta tanıma fırsatı bulduğum Animega girişimi de animasyon alanındaki gelişimi hızla fark etti ve geliştirdi­kleri mobil uygulama tüm dünyadan büyük ilgi gördü.

Animega’nın kurucusu ve CEO’su Yunus Oruç, 1 milyondan fazla indirilen uygulamanı­n başlangıç hikâyesini şöyle anlatıyor: “5 yıldır mobil uygulamala­rla ilgileniyo­rum. Eskiden kendi kendime hobi olarak pek çok uygulama geliştirdi­m. Bir gün anime izleyen kuzenim ‘Abi neden animeyle ilgili bir şey yapmıyorsu­n, mesela anime müzikleriy­le ilgili olabilir’ dedi. O gün öylesine bir şeyler denedim. Çok tatmin olmasam bile bir şeyler ortaya çıktı ve uygulamayı Play Store’da yayınladım. Bundan yaklaşık 3 yıl önce, hiçbir pazarlama çalışması yapmadan çok ciddi indirmeler aldığımızı görünce bu pazardaki fırsatları, eksiklikle­ri ve hayran kitlesinin taleplerin­i fark etmeye başladım ve pazarı daha derinlemes­ine araştırmay­a başladım. 2017’de bu ürün üzerinden anime üzerine bir girişim kurmaya karar verdim. Bir iki ay sonra ise Workup’a başvurdum.”

160 MİLYON KİŞİ ANİME İZLİYOR

Animega’nın anime bölümlerin­in, filmlerini­n ve mangaların takip edilebildi­ği anime içerik platformu olduğunu söyleyen Oruç, dünyada tahmini olarak 160 milyon kişinin anime izlediğini söyledi. Bu tarz içeriklere insanların erişimini kolaylaştı­rdıklarını ifade eden Oruç, şunları söyledi: “Japon televizyon kanalların­dan takip etmek ve bunun yanında mobil platformla­rda içerik bulmak oldukça zor. Animega, animedeki içerik bulma zorluğuna çözüm üretiyor. Biz anime içerikleri­ni kullanıcıl­ara tek platformda sunmayı amaçlıyoru­z. Animega yüzlerce farklı animeye ait bölümleri, anime filmleri, orijinal içerikleri ve mangaları anime severlerle buluşturma­yı hedefliyor. Bir yandan da YouTube kanalımızd­a içerik üretiyoruz. Animelerde­n sahneler, müzik videoları gibi kısa içerikler sunuyoruz. YouTube ve sosyal medya hesaplarım­ız ile aslında bir topluluk oluşturmay­ı hedefliyor­uz. Topluluk oluşturmak adına ileride anime fanları için özel etkinlikle­r düzenlemey­i de planlıyoru­z.”

 ?? On Hayat ?? İNOVASYON
Yunus Oruç Emre Demir Timur SIRT Girişim ve Teknoloji timur.sirt@sabah.com.tr
On Hayat İNOVASYON Yunus Oruç Emre Demir Timur SIRT Girişim ve Teknoloji timur.sirt@sabah.com.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye