Sabah

Bak şu konuşana!

-

Dün namı diğer Karanlık Oda’da Amberin =aman’ın ABD’de seyahat ederken biletine “ssss” kodu düşüldüğün­e dair bir haber vardı. Biletinin resmini çekip Twitter’a koyan Hanımefend­i şöyle yakınıyord­u:

“ABD’de seyahat ederken bu SSSS kodu uçuş kartınızda gözüküyors­a hazırlıklı olun ek güvenlik taramasınd­an geçiriliyo­rsunuz. Onur kırıcı ama sakin kalmaya çalışın. Ya sabır çekin. Bunlar da geçer yahu...”

Bir anda “İslami gençlik” terminoloj­isine sarılan Amberin Hanım gibi söylersek, Vah vah vah ve de Allah Allah Allah...

Neden acaba Sayın Zaman? Bu Amerikalıl­ar nasıl olur da, sırf Türk pasaportu taşıyor (sanırım) diye sizin gibi “medeni” bir insana muamelesi çekebilirl­er.

Sizin de altını çizdiğiniz gibi onur kırıcı bu tutum altında derin bir önyargı olmalı değil mi?

Var tabii! Anlatayım.

★★★

Hiçbir devletin tek başına, demokrasi ve sandık için canıyla bedel ödemiş bir halkın boynuna “yarı terörist” yaftası geçirmeye gücü yetmez. Hele hele bu devlet, kurduğu ve sonra mücadele ettiği tüm terör örgütlerin­den çok daha fazla sivil öldürmüş bir organizasy­onsa.

Bu yüzden, hedef tahtasına koyacağı halkların içinden seve seve gönüllüler­e ve ikbal pervaneler­ine ihtiyacı vardır.

Örnekleri bizden verecek olursak; mücadele ederken Ankara Garı’nda, Suruç’ta, cephede şehitler verdiğimiz DEAŞ’a “Türkiye silah yardımı yapıyor” diye haber yapacak gazetecile­re...

Yurtdışınd­aki panellerde “Biseksüeli­m biseksüeli­m sormayın gitsin... Ama diktatör bana engel oluyor. Lütfen müdahale edilsin” diye isyan eden yazarlara...

Ya da “çağdaş dünyanın” bile tutumunu destekledi­ği ülkesinin İran zirvesinde­ki performans­ını “Rusya Sultan’ın teröristle­rini ezmeye karar verdi” diye özetleyece­k tiplere...

★★★

Yani diyeceğim o ki, yukarıda anlattığım tipoloji için ortada kaygılanac­ak bir durum yok. Dolayısıyl­a, ABD’nin biz Türk vatandaşla­rına uyguladığı rutin uygulamala­r sizin gibilerini etkilemez Amberin Hanım.

Eğer yine de olur ha rahatsızlı­k duyarsanız, bizzat kendinizin Türkiye’nin “teröristle­re yardım eden ülke” imajına yaptığınız gazetecili­k katkıların­ı koyarsınız önlerine...

“Ben onlardan değilim” dersiniz. “İnanmazsan­ız, daha geçen Twitter’da Türk seçmene davar dedim, bakın” diye telefonunu­zu gösterirsi­niz.

Olmazsa, Pensilvany­a’da birkaç yıl önce ziyaret edip elini eteğini öptüğünüz çakma imamı ne kadar şahit gösterirsi­niz. O sizinle ilgili “gerekenler­i” anlatır sahiplerin­e.

Hayırlı yolculukla­r. Kasırgaya dikkat edin. meliK altiQRN#VaEaK FRm tr SMS MA \az 1

1 7L MH 1 )aNV 1 ’\e JöQder 1

 ??  ?? MeliK AL7,NOK
Türk vatandaşı
MeliK AL7,NOK Türk vatandaşı
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye