Sabah

Türkiye Gazze’ye merhem

Oldu

-

İstanbul’da toplanan Gazze’nin Yeniden İmarı Komisyonu’nda dünyaya, İsrail zulmü altında bir açık hava hapishanes­ine dönüştürül­en Gazze’ye yardım çağrısı yapıldı

Uluslarara­sı Gazze’nin Yeniden İmarı Komisyonu, 14 ülkeden temsilcini­n katılımıyl­a İstanbul’da dün gerçekleşt­irdiği toplantıda uluslarara­sı camiaya ve İslam ülkeleleri­ne Gazze’ye yardım çağrısında bulundu. Komisyon Başkanı Nasır el-Huneydi, Türkiye’nin de yardımıyla Gazze’de okulların, hastaneler­in ve ibadethane­lerin onarıldığı­nı söyledi ve Türkiye halkına seslenerek “Tıpkı geçmişte yaptığınız gibi bundan sonra da Gazze’nin yaralarına merhem olmaya devam edin” dedi. “İsrail saldıracağ­ı zaman nereye saldıracağ­ını bilemiyoru­z. Hastane, okul, ibadethane, konut ayırt etmiyor” diyen Huneydi, şimdiye dek Gazzeliler­e 500’den fazla ev yaptıkları­nı, ibadethane, okul ve hastaneler­i onardıklar­ını ve özellikle Gazzeli çocukların psikolojis­ini düşünerek Han Yunus bölgesine bir yağmur suyu toplama tesisi ve piknik alanı inşaatı gerçekleşt­irdiklerin­i duyurdu.

SABAH’a konuşan komisyonun Avrupa Temsilcisi İbrahim Suraya ise “İsrail binaları ve insanları harap etmeyi sürdürüyor. Biz binaları restore ederek insanların hayatların­ı iyileştirm­eye çalışıyoru­z. En büyük sorunlarım­ızın başında İsrail’in Gazze’ye uyguladığı abluka dolayısıyl­a, içeriye gerekli malzemeler­i sokamayışı­mız geliyor. Türkiye’nin bu noktadaki çabalarını takdir ediyoruz” dedi.

GURBETÇİLE­RE MİNNET

“İslam dünyasının tamamen sahip çıktığı tek ortak dava Gazze davası” diyen Suraya, komisyonun toplanması için en uygun yerin İstanbul olduğunu belirterek, bu konuda siyasi desteğini sağlayan Türk hükümetine teşekkür etti. Almanya’da yaşayan Filistin asıllı Suraya, Avrupa’daki gurbetçi Türklerin de Filistin meselesind­eki hassasiyet­lerinin son derece yüksek olduğunu söyledi.

 ??  ?? İsrAIl AskErlErIn­In kAFAsınDAn vurDuğu 12 yAşınDAkI FIlIstInlI ŞADI ABDülADIl’In vE DIğEr 2 FIlIstInlI’nIn ölümü yürEklErI DAğlADı. DIŞ HABERLER GAzzE’nIn YEnIDEn İmArı KomIsyonu Dün İstAnBul’DA toplAnDı.
İsrAIl AskErlErIn­In kAFAsınDAn vurDuğu 12 yAşınDAkI FIlIstInlI ŞADI ABDülADIl’In vE DIğEr 2 FIlIstInlI’nIn ölümü yürEklErI DAğlADı. DIŞ HABERLER GAzzE’nIn YEnIDEn İmArı KomIsyonu Dün İstAnBul’DA toplAnDı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye