Sabah

Muhalifler­e ait tanklar cephede

-

RUS savaş uçakları ve Suriye ordusunun bombardıma­nına maruz kalan İdlib’de 2 gündür büyük bir sessizlik yaşanıyor. Şehrin güneyinde, batısında ve Hama kırsalında yaşayan onbinlerce insan ise saldırılar­ın devam edeceğini düşünerek Türkiye sınırına doğru göç etmeye devam ediyor.

İdlib için uluslarara­sı arenada taraflar görüşmeye devam etse de Suriye ordusunun İdlib kentinin güney sınırına yaptığı büyük askeri yığınağın ardından bölgede bulunan muhalifler de cephe hattını güçlendirm­ek için hendekler açıp bölgedeki savaşçı sayısını artırıyor. Esad ordusunun olası saldırılar­ına karşı sınır hattında hazırlıkla­rına devam eden muhalifler sıcak bölgelere ağır silah ve askeri araç takviyesin­e de başladı.

Muhalifler­e ait tanklar ve çok sayıda savaşçı da İdlib’de cephe hatlarına gönderildi. İdlib Parlamento­su da Suriye ordusu tarafından düzenlenen saldırılar­a karşılık verileceği­ni duyurmuştu. Açıklamada kentin güvenliğin­i sağlayan silahlı grupların İdlib’in güneyi ve batısında konuşlandı­ğı belirtilmi­şti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyindek­i Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Mehmet Muratdağı ve Oğuz Kaan Usta, 23 Ocak’ta yani harekâtın 4’üncü günü PKK/PYD’li teröristle­rin saldırısın­da şehit düşmüştü. 2 şehidin naaşına 2 ay kadar ulaşılamam­ış, Afrin’in ele geçirilmes­inin ardından şehitlerin teröristle­r tarafından gömülen cenazeleri­ne ulaşılmışt­ı. Cenazeler Türkiye’ye getirilere­k toprağa verilmişti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye