Sabah

İntizar ve Esad yürekleri yaktı

Kocaeli’nde, ahşap bir evde çıkan yangında Suriyeli ailenin 6 ve 3 yaşındaki iki çocuğu can verdi. Üç çocuk ise vatandaşla­r tarafından kurtarıldı

-

Kocaeli’nde Suriyeli ailenin kaldığı evde çıkan yangında 2 çocuk hayatını kaybetti. Derince ilçesi Yavuz Sultan Mahallesi Cevher Dudayev Caddesi’nde bulunan iki katlı ahşap evde önceki gece yangın çıktı. Neden çıktığı henüz bilinmeyen yangını gören vatandaşla­r bir yandan yardıma koşarken, diğer yandan itfaiye ekiplerine haber verdi. Evin ahşap olması nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. Evde sadece çocukların bulunduğun­u öğrenen vatandaşla­r itfaiyeyi beklemeden yanan eve girdi ve yanan binada bulunan 3 çocuğu dışarı çıkarttı. Dumandan etkilenen 3 çocuk, olay yerine gelen sağlık ekiplerini­n ilk müdahalesi sonrası Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu esnada olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu.

6 YIL ÖNCE GELDİLER

İtfaiye ekiplerini­n müdahalesi devam ederken, evde kalan çocukların anne ve babası olay yerine geldi. Aile evde 3 ile 14 yaşında 5 çocuğun olduğunu söyleyince ekipler eve girerek arama çalışmasın­da bulundu. Yaklaşık 2 saat süren söndürme çalışmalar­ı sonrasında yanan bina içinde 2 çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Ölen çocukların 6 yaşındaki İntizar ve 3 yaşındaki Esad Elido olduğu öğrenildi. Anne Zehra Elido eve girdiğinde feryat ederek ağladı. Baba Said ile anne Zehra Elido’nun Suriye’den gelen bir yakınların­ı ziyarete gittikleri, çocukları evde bıraktıkla­rı ortaya çıktı. Yaralanan 3 kardeş kaldırıldı­kları Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ailenin Halep’te yaşadıklar­ı yerlerin bombalanma­sı üzerine 6 yıl önce Türkiye’ye geldikleri öğrenildi.

 ??  ?? Esad Elido İntizar Elido Anne Zehra Elido
Esad Elido İntizar Elido Anne Zehra Elido
 ??  ??
 ??  ?? $EEDV d$.$R6$%$+
$EEDV d$.$R6$%$+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye