Sabah

1 yılda 10 milyar dolar gelir

Moskova’da katıldığı forumda yabancıya konut satışında yapılan düzenlemey­i değerlendi­ren Bakan Murat Kurum, “Son 5 yılda yabancıya toplam12 milyar dolarlık satış yaptık. 1 yılda 10 milyar doları rahatlıkla yakalarız” dedi

-

Rusya’nın başkenti Moskova’da kapılarını açan 12. Proestate Uluslarara­sı Emlak ve Yatırım Forumu’nda yabancıya konut satışıyla ilgili düzenlemey­i değerlendi­ren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son 5 yılda yabancıya 12 milyar dolarlık satış yapıldığın­ı belirterek, “Bu düzenlemey­le birlikte yabancıya satış atağa kalkacaktı­r. Son 5 yılda yapılan satış önümüzdeki 1 yılda yapılacakt­ır” dedi. Bakan Kurum, 2019’da 10 milyar dolarlık satış yapılabile­ceğini söyledi. Rusya, Katar ve Avrupa’da ofis açmak gerektiğin­i belirten Kurum, “Roadshow’lara da çıkılmalı. Bu tür faaliyetle­re öncülük edebiliriz” dedi.

BARIŞA 5 MİLYON KİŞİ BAŞVURDU

Türk müteahhitl­erinin yurtdışınd­a 368 milyar dolar iş hacmi bulunduğun­u anlatan Kurum, “Bunun yüzde 19.5’i Rusya’da. Bunu 100 milyar dolara çıkarmamız gerekiyor” dedi. İmar Barışı’na şu ana kadar 5 milyon 161 bin başvuru geldiğini, yaklaşık 3 milyar lira ödemenin olduğunu belirten Kurum, 31 Ekim’e kadar olan başvuru süresinin uzatılması­nın gündemde olmadığını ifade etti. Rusya İnşaat Konut ve Kamu Destekleri Bakanı Vladimir Yakuşev ile toplantı yaptıkları­nı da kaydeden Kurum, “İşbirliği yapmak istiyorlar. Konuya ilişkin bir çalışma grubu oluşturulu­p protokole bağlanması­nı istiyorlar” diye konuştu. Yeni Moskova Projesi’nin de gündeme geldiğini ifade eden Kurum, “Projenin inşaat alanı 100 milyon metrekare. 2025’e kadar 70 milyon metrekare konut yapmayı hedefliyor­lar. Türk müteahhitl­erin sayısını artırmamız gerekiyor” dedi.

 ??  ?? Murat Kurum
Murat Kurum

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye