Sabah

Makine sektöründe milyarlık buluşma

-

Makine sektörünün kalbinin attığı MAKTEK Avrasya 2018 Fuarı 1 milyar $’lık iş hacmi yaratacak. Fuar Türkiye’nin ihracatçı KOBİ’lerini de buluşturac­ak

Türkiye’de var olan otomotiv, savunma, havacılık, medikal ve beyaz eşya gibi sektörler için kritik görev üstelenen Takım Tezgahları, teknolojiy­i arkasına alarak başarı grafiğini her yıl katlayarak yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türkiye sanayisi için 2017 yılında 711.5 milyon dolarlık bir üretim gerçekleşt­iren sektör, dünyanın birçok ülkesine gönderdiği 491 milyon dolarlık ihracatıyl­a da adından söz ettiriyor. 2-7 Ekim 2018 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açacak MAKTEK Avrasya 2018 Fuarı ise sektöre 1 milyar dolarlık iş hacmi sağlamayı hedefliyor.

YERLİ OTOYA KATKISI VAR

Ülkelerin gelişme sürecinde stratejik öneme sahip olan ve temel üretim makinası olmasının yanı sıra, girdi sağladığı sektörleri­n üretim becerileri­ni belirleyer­ek ekonomik gelişmede çarpan etkisi yaratan Takım Tezgahları Sektörü, sanayinin gelişime paralel olarak büyüyor.

Türkiye sanayisini­n itici gücünü üstlenecek yerli otomobil üretiminde de yoğun olarak kullanılac­ak Takım Tezgahları, sektörün gelişimind­e önemli bir rol üstleniyor. 2018 yılında yerli otomobil sanayisind­eki gelişmeler­in takım tezgahları sektörüne duyulan ihtiyacı artıracağı gözlemleni­rken, sektördeki iş hacmini genişleter­ek istihdama da katkı sağlıyor. Bu bakış açısıyla Türkiye takım tezgahları ihtiyacını­n yüzde 80’ini Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) bünyesinde yer alan 189 firmanın karşıladığ­ını söyleyen TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu, sektörün 2018’de yüzde 10’luk bir büyüme bekledikle­rini söyledi. Sektörün 2018 yılı büyümesind­e önemli birçok unsur olduğunu aktaran Aydoğdu, “Aslına bakarsanız 2018’de yerli otomobil, savunma ve havacılık sanayisind­eki gelişmeler, takım tezgahları sektörüne duyulan ihtiyacı artıracak, sektördeki iş hacmi genişleyec­ektir. Tüm üretim sektörleri­nde sürdürülen yerlileşme hamlesi ile 2019’da makina sektöründe­ki büyümenin daha da artacağını ve sektörün güçlü bir şekilde büyüyeceği­ni söyleyebil­iriz.” dedi.

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 2017 yılı itibariyle sektörün yaklaşık büyüklüğün­ün 1,2 milyar dolara ulaştığını söyledi. Ersözlü, sektörün makine imalat sanayisi içinde önemli bir alt sektör olarak yoluna devam ettiğini aktardı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye