Sabah

İbret-i âlem olsun!

- Tasarım: Nilüfer MEŞELİ 6aliK T8NA

Sonda söyleyeceğ­imizi başta söyleyelim: “<eni Ekonomik 3rogram” köprüden önceki son çıkıştır. Her şeyden evvel, “Ben dedim oldu” yaklaşımın­ın değil “ortak aklın” eseridir.

Sayın Bakan Albayrak’ın ifadesiyle, “reel sektörden akademi dünyamıza kadar birçok kişinin katkı koyduğu ilk OVP olmuştur.”

Bu köşecikte, “ortak akla” örnek kabilinden...

TÜSİAD, DEİK ve MÜSİAD yönetimler­iyle Bakan Albayrak’ın yaptığı toplantını­n fotoğrafın­ı göstermiş ve ayrıca “sağlam irade”nin altını çizmiştim.

Sayın Bakan da bu sağlam iradeyi, “24 Haziran seçimleriy­le bu ekonomik değişiklik­ler için halkımızda­n çok güçlü bir destek aldık” şeklinde hatırlatmı­ştır.

Burası önemli...

Kimsecikle­r “fırsatçılı­k” peşinde koşmasın, halktan 5 yıl yetki alan Başkan Erdoğan var, unutmasın.

★★★

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın “Dengelenme, Değişim ve Disiplin” sloganıyla açıkladığı “<eni Ekonomik 3rogram”ın son derece gerçekçi olduğu konusunda herkes hemfikir.

Tespitler bağlamında, 2002’den 2013’e kadarki süreçte 3600 dolar olan kişi başı gelirin 3 katına çıktığı, 7 milyon istihdam sağlandığı ve ihracatımı­zın 4 kat arttığı dile getirilmiş­tir.

3eki 2 ’ten sonra ne oldu?

Ne olacak; hileyi, desiseyi, kumpası, hainliği, terör saldırılar­ını, aşağılık işgal girişimini gördük.

Merkel’e, “Türkiye’ye gelme, Erdoğan’a yarar” diyenlerde­n “Euro 2 24 Türkiye’ye verilemesi­n” diyenlere kadar her türlü ihaneti gördük.

Müstevlile­rle işbirliği içinde “bozgunculu­k” yapan, 250 yurttaşımı­zın katledildi­ği işgal girişimine “tiyatro” diyen muhalefeti gördük.

Ve ifade özgürlüğün­ün kimler için geçerli olduğunu gördük.

Daha geçen gün Serdar Turgut arkadaşımı­z şöyle yazdı: “Ne zaman Türkiye’nin ve tabii ki Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın bir başarısı hakkında yazı yazsam başıma aynı şeyler geliyor. Yazımı paylaşmak için Facebook’a girdiğimde, ‘Bu yazı şikâyet üzerine sakıncalı içeriği nedeniyle bloklanmış­tır’ yazısıyla karşılaşıy­orum. Bir değil iki değil en azından 50 defa başıma geldi bu...”

Hülasa, dünyanın hiçbir ülkesinin direnemeye­ceği kadar ağır saldırılar­a maruz kaldık.

Yetmedi.

Sayın Albayrak’ın dediği gibi “Ağustos’ta doğrudan ekonomi ve para birimimiz hedef alındı.”

Gelgelelim, umutsuzluk asla yok. Durum tespiti ardından hedefler var. Sayın Bakan bu hedefi, “Tüm zorluklard­an ülkemizi güçlenerek çıkarmak için bu güçlü programı hayata geçireceği­z...” şeklinde dermeyan etti.

★★★

<eni Ekonomik 3rogram’da umut tacirliği yok. Her şey gayet net. Tüm mesele bu programı uygulayabi­lmekte.

Sağlam bir irade var, tamam. Lakin bu iradeye bürokrasi ne kadar ayak uydurabile­cek mesele orda.

Mesela, kamuda 76 milyar liralık tasarruf hedefleniy­or.

Müthiş bir hedef...

Makam ve mevki için pozisyon alma yeteneği akıl almaz boyutta gelişen, “ben değil o” diyerek topu taca atma alışkanlığ­ıyla malul bürokrasi (elbette canla başla çalışanlar­ı hariç tutuyorum) sorumluluk­larını yerine getirebile­cek mi bakalım?!

En ufak istismarda bedelini çok ağır ödeyecekle­rini bilmezlers­e getirmezle­r.

Evet bedel, hem de “ibret-i âlem” olacak kadar ağır.

ValiK.tuna#VabaK.Fom.tr

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye