Sabah

Haşimler bitmez

Çukurca şehidi Haşim Yenigül’ün eşi Leyla Yenigül, 3 aylık hamileyken kaybettiği şehidi için yaptığı odayı SABAH’a açtı... Babasız büyüttüğü oğluna Haşim’in adını veren Yenigül, “Bir Haşim gitti, bir Haşim geldi” dedi

-

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde 2 yıl önce PKK’ya yönelik operasyon sırasında evlilik yıldönümün­de şehit düşen Uzman Çavuş Haşim Yenigül’ün eşi Leyla o tarihte 3 aylık hamileydi. Bebeği doğduğunda eşinin adını bebeğine veren genç kadın SABAH’a konuştu.

Kayseri 1. Dağ Komando Tugayı’nda görev yapan uzman çavuş Haşim Yenigül PKK’lı teröristle­re yönelik düzenlenen operasyonl­ara katılmak üzere birliği ile birlikte gittiği Hakkâri Çukurca’da 3 Eylül 2016’da şehit düştü. O gün HaşimLeyla Yenigül çiftinin 4’üncü evlilik yıldönümüy­dü. Metin Musab adında bir oğlu olan Leyla Yenigül (25) acı haberi aldığında ikinci bebeğine 3 aylık hamileydi. Genç kadın geçen yıl şubat ayında dünyaya gelen bebeğine eşi Haşim’in adını verdi. Evinin bir odasını şehit düşen eşine ayıran ve eşine ait şehadet belgesi fotoğraf, damatlık, üniforma, bot, bere, çanta ve diğer askeri malzemeler­le donatan Leyla Yenigül, o odanın kapısını SABAH’a açtı. Acıyı ve gururu bir arada yaşayan Leyla Yenigül, “Benim huzur bulduğum yer bu oda. Eşimle baş başa kaldığım yer bu oda. Ben onu evimizde gibi hissediyor­um. Çocuklarım babasını unutmasın babasını tanısınlar istedim. Bu yüzden bu odayı yaptım” dedi.

Eşinin askeri üniforması­nı giyip, kucağında 3 yaşındaki oğlu Metin Musab ve şu an 1.5 yaşında olan Haşim ile fotoğraf çektiren şehit eşi Leyla Yenigül, “Vatan sağ olsun, biz asla bitmeyeceğ­iz. Biz doğarak çoğalacağı­z ama o hainleri devletimiz öldürerek hak ettikleri sona kavuşturar­ak bitirecek. Biz bu vatanı kimseye böldürmedi­k. Böldürmeye­ceğiz. Hainler boşuna sevinmesin. Bizde Haşimler bitmez. Bir Haşim gitti, bir Haşim geldi” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? VALİ AMCA KİRVESİ OLDU Leyla Yenigül, geçen 3 Eylül günü oğlu Haşim’i sünnet ettirdi. Kahramanma­raş Valisi Vahdettin Özkan makam aracını, şehit oğlu için tahsis etmişti.
VALİ AMCA KİRVESİ OLDU Leyla Yenigül, geçen 3 Eylül günü oğlu Haşim’i sünnet ettirdi. Kahramanma­raş Valisi Vahdettin Özkan makam aracını, şehit oğlu için tahsis etmişti.
 ??  ?? Uzman Çavuş Haşim Yenigül, 2 yıl önce evlilik yıldönümün­de şehit olmuştu.
Uzman Çavuş Haşim Yenigül, 2 yıl önce evlilik yıldönümün­de şehit olmuştu.
 ??  ?? Sırrıberk ARSLA1
SABAH
Sırrıberk ARSLA1 SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye