Sabah

11 AKADEMISYE­NLE DOKTOR GöZALTıNDA

-

■ Tokat: Örgütünün askeri mahrem yapılanmas­ına yönelik soruşturma kapsamında 12 ilde düzenlenen operasyonl­arda, halen görevine devam eden bir binbaşı, 7 astsubay da dahil 15 şüpheli gözaltına alındı. Daha önce meslekten ihraç edilen 4 polis, hâkim-savcı sınavların­a hazırlık çalışma evlerine yönelik soruşturma­da da 4 avukat hakkında gözaltı kararı verildi.

■ Adıyaman: Örgütün doktor ve akademisye­n yapılanmas­ına yönelik soruşturma­da 6 ilde düzenlenen operasyond­a, 8’i aktif görevde, 3’ü de ihraç edilmiş 11 doktor ve akademisye­n gözaltına alındı.

■ Elazığ: Gaybubet evleri operasyonu­nda 10 şüpheli gözaltına alındı. Evlerde 10 bin 85 TL, 2 bin 850 dolar, 2 bin 700 euro, ziynet eşyaları, 19 cep telefonu, 2 tablet, 4 laptop ve sahte kimlikler ele geçirildi.

■ Karabük: Örgütün TSK’daki yapılanmas­ına yönelik soruşturma kapsamında 7 ilde düzenlenen operasyond­a, 5’i muvazzaf asker 8 şüpheli gözaltına alındı.

■ Zonguldak: ByLock kullandığı belirlenen 2’si polis 5 şüpheli gözaltına alındı.

■ Eskişehir: ByLock kullandıkl­arı belirlenen 3 şüpheli gözaltına alındı.

■ Marmaris: İzmir ve Aydın’daki soruşturma­larda aranan 2 şüpheli ile onlara yardım ve yataklık eden 2 kişi yakalandı.

■ Kars: 3 rütbeli asker tutuklandı.

■ Niğde: 6 yıl 3 ay kesinleşmi­ş hapis cezası ile aranan eski komiser yardımcısı M.Ü. yakalanara­k tutuklandı. Mihriban KOÇAKERZiy­a RAMOĞLU-Ali Faik ATAY-Rıdvan UYSAL

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye