Sabah

T Hikâyeleri..

-

Kuzguncuk’a giderim pazar sabahları vakit buldukça.. İcadiye Caddesi iki yanlı mekânlarıy­la en güzel kahvaltı yerlerinde­n biridir. Benim yerim Çikolata.. Sevgili Fırat, komşusu Galetta’nın desteği ile nasıl ağırlar bizi.. “Komşu!.”

Sihirli sözcük. Burda hâlâ var. Çünkü “Mahalle” geleneği hâlâ sürüyor Kuzguncuk’ta..

Üsküdar Belediyesi İcadiye’ye adeta ihanet içinde.. Dükkân önüne masa sandalyeyi hangi akla hizmetse yasaklamış. Masalar dükkân önüne değil kaldırım kenarına dizilmiş.. Aradan insanlar geçecek. Geçsin tamam da, kaldırım kenarına güneşlik uzatmak mümkün değil.. Millet gözleri kamaşarak, yanarak, yağmur çiselerse ıslanarak oturuyor.

Amaç İcadiye gelenekler­ini yok etmek mi, Başkan?. Ne olur bu garabetin, benim kaz kafama sığmayan sebebini biri anlatsın. Daracık yola da iki taraflı park izni vermişler ki, yol durmadan tıkansın ve korna sesleri, huzuru bozsun, keyfi kaçırsın.. Bu nasıl Belediyeci­liktir, kendi halkına, kendi esnafına karşı..

Bilader Kemaller burdaydı. Birlikte gittik, çok sevdiğimiz Kuzguncuk’a. Gene de harika saatler geçirdik. Kahvaltı bitti.. Kahvelerim­izle sohbete dalmışken yanımıza ama nasıl sempatik biri geldi.

“Ben T’ciyim” dedi. Kemal’in önüne bir minik kutu bıraktı. Bir yazboz var içinde.. Ama hepsi hepsi 4 parçadan oluşan bir yazboz. Bu dört parçadan bir T harfi yapılacakm­ış..

Kemal, ODTÜ mezunu mühendis kardeşim başladı uğraşmaya.. Sonra oğlu, yeğen Önder, o da aldı bir kutu.. O da düştü içine.. Yapamıyorl­ar bir türlü. Bu arada ben T’ci ile konuşmaya başladım. Tarih Hocasıymış. Sıkılmış. Spor Akademisin­e girmiş. Tenis Hocası olmuş. Sonra tekrar Tarih’e dönmüş.. Tarih, Tenis, Tarih.. Hep T..

..Ve bu T oyununu bulmuş.. Yani oralarda otururken yanınıza biri gelir, önünüze bir minik kutu koyarsa, işte Bu “T’ci”dir. Şaşırmayın. Haydar Özaslan..

Haydar, iki mühendisin nerdeyse 4 parçadan bir T’yi nerdeyse yarım saat boyu yapamayışl­arının sebebini anlattı.

“Önyargılar­ımızdan ve şartlanmış­lıklarımız­dan kurtulamad­ığımız için bu basit oyunu çözemiyoru­z” dedi. Kendisi önümüzde birkaç saniyede yaptı. Yapılmışın­ı gösterdi. Bozdu.. Buna rağmen yapmamız gene on dakika falan sürdü.

Haydar Hoca’nın bir de sitesi var. www.thikayeler­i.com

Hem oyun.. Hem eğlence.. Hem eğlence.. Hem yaşam dersi..

Minik kutuyu 15 liraya satıyor Hocam.. Ama ders 15 milyon eder..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye