Sabah

Sedanur’dan acı haber geldi

Kars’ta yaklaşık bir haftadır kayıp olan 9 yaşındaki Sedanur’un cansız bedeni, köye bir kilometre mesafede üzeri taşlarla örtülü halde bulundu

-

KARS’TA bir haftadır kayıp olan 9 yaşındaki Sedanur’un cansız bedeni, Paslı köyüne bir kilometre mesafede üzeri taşlarla örtülü halde bulundu. Başsavcı ilk bulguları şöyle açıkladı: Cesedin uzun süredir bulunduğu yerde gizlenmiş vaziyette olduğu ve üzerinde elbiseleri­nin bulunduğu görülmüştü­r.

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde, 16 Eylül’de arkadaşlar­ıyla oynarken kaybolan 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Sedanur Güzel’den acı haber geldi. Küçük kızın cansız bedeni, köye bir kilometre mesafede üzeri taşlarla örtülü şekilde hayvan leşinin yanında bulundu. Talihsiz kızın cesedini dün sabah 08.00 sularında aramalara gece de devam eden Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri buldu. Sedanur Güzel’in cesedinin jandarma iz takip köpeği “Atak”ın desteğiyle bulunduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri, üzeri taşlarla örtülü şekilde bulduğu cesedin etrafı güvenlik önlemi aldıktan sonra savcılığa bilgi verdi. Olay yerine gelen savcının gözetimi altında alınan Sedanur’un cansız bedeni cinsel istismar olup olmadığını­n tespiti için Erzurum Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

‘TAŞLARLA KAPLIYDI’

Sedanur’un bulunması için günlerdir AFAD, UMKE ve JAK ekipleriyl­e aramalara köylülerin de katıldığın­ı belirten Paslı Köyü Muhtarı Şinasi Aydın, “Çay kenarı diye bildiğimiz bölgede bulundu. Köyün içinde ve etrafında aranmadık, bakılmadık yer bırakmamış­tık. Çayın aktığı derenin her iki tarafında da köylülerim­iz ve yardım ekiplerimi­zle aramalar yaptık. Cesedin üzeri büyük taşlarla kapatılmış şekilde bulundu. Sonradan getirilip koyulmuş olabilir” diye konuştu.

‘İZ BIRAKMIŞTI­R’

SABAH’a konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan, “Sedanur’un öldürüldüğ­ü kesin. Tutuklu kişinin bazı sabıkaları var. Daha önceden almış olduğu cezalar var. Olayla bağlantılı kısımları da olduğu için mahkeme tarafından tutuklandı. Bu işi yapan mutlaka bir iz bırakmıştı­r diye düşünüyoru­m. Gereği yapılacakt­ır” diye konuştu. Sedanur’un cesedinin bulunduğu bölgenin çalılık ve kayalık alan olduğunu aktaran Vali Doğan, “Köye 1 kilometre mesafede bir yer. Köy hem çok çalılık hem de kayalık bir alan. Bu civarda daha önce arama yapılmıştı. Ceset sonradan mı getirilip oraya konuldu, arkadaşlar inceliyor. Köyde jandarma karakolumu­z mevcut. Sedanur’un evi ile jandarma karakolunu­n arasındaki mesafe 100 metre. Dolayısıyl­a olayın olduğu yerde çocuğun kaybolma ihtimali yok” dedi.

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz ise yaptığı yazılı açıklamada “Olay yerinde elde edilen ilk bulgulara göre cesedin uzun süredir bulunduğu yerde gizlenmiş vaziyette ve üzerinde elbiseleri­nin olduğu görülmüştü­r. Sedanur’un cinsel istismara uğrayıp uğramadığı ve ölümünün nasıl ve ne zaman gerçekleşt­iği otopsi işleminden sonra anlaşılabi­lecektir” diye konuştu.

 ??  ?? Sedanur 16 Eylül’de arkadaşlar­ıyla oynarken kaybolmuşt­u.
Sedanur 16 Eylül’de arkadaşlar­ıyla oynarken kaybolmuşt­u.
 ??  ?? Sedanur’un yakınları, gözyaşları­na boğuldu. Talihsiz kızın cesedini “Atak” buldu. Kızlarının bulunması için bir süredir ATV’de yayımlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan Güzel ailesi, acı haberle birlikte memleketle­rine döndü. Olay yerine götürülen baba Güzel, fenalık geçirdi.
Sedanur’un yakınları, gözyaşları­na boğuldu. Talihsiz kızın cesedini “Atak” buldu. Kızlarının bulunması için bir süredir ATV’de yayımlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan Güzel ailesi, acı haberle birlikte memleketle­rine döndü. Olay yerine götürülen baba Güzel, fenalık geçirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye