Sabah

Bezmiâlem Valide Sultan hayırlarıy­la anıldı

-

BAŞKAN Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ev sahipliğin­de gerçekleşt­irilen söyleşide, Bezmiâlem Valide Sultan anıldı. Emine Erdoğan, vakıf kuran hayırsever kadınların örnek olması gerektiğin­i ifade etti.

Başkan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ev sahipliğin­de gerçekleşt­irilen söyleşide, Sultan Abdülmecid’in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, yaptığı hayırlar ve bıraktığı vakıf eserleri anlatıldı. Emine Erdoğan vakıf kuran hayırsever kadınların örnek olması gerektiğin­i söyledi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Bezmiâlem Valide Sultan Söyleşisi’ne katıldı. Dolmabahçe Sarayı Meşkhane Salonu’nda Emine Erdoğan’ın ev sahipliğin­de gerçekleşt­irilen etkinlikte, Osmanlı tarihinde en çok vakıf kuran kadın olarak bilinen Sultan Abdülmecid’in annesi Bezmiâlem Valide Sultan’ın hayatı, İstanbul Üniversite­si Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Terzi tarafından tüm yönleriyle anlatıldı.

NOSTALJİK KONSER

Programa iş kadınları, kadın akademisye­nler ve sanatçılar­dan oluşan özel bir davetli topluluğu katıldı. Konuklara, Muharrem ayı dolayısıyl­a aşure ikram edildi.

Toplantını­n sonunda davetliler­le sohbet eden Erdoğan, vakıf kuran hayırsever kadınların örnek olması gerektiğin­i ifade etti.

Programda ayrıca İstanbul Üniversite­si Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMAR) mensupları, OMAR Başkanı Dr. Gönül Paçacı yönetimind­e, Bezmiâlem Valide Sultan’ın yaşadığı döneme ait musiki eserlerini­n yer aldığı mini bir konser verdi.

Toplantıya, Ayşe Cevahir, Demet

Sabancı Çetindoğan,

Leyla Alaton, Meltem Demirören Okyay,

Mutlu Alkan, Suzan Toplusoy, Yasemin

Gür, Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğl­u, Prof. Dr. Ayten Altıntaş, Prof. Dr. Neşe Kavak, Prof. Dr. Hülya Tezcan, Prof. Dr. Ümit Meriç, Hülya Koçyiğit, Demet Şener’in de aralarında bulunduğu iş, sanat ve akademi dünyasında­n isimler katıldı.

Sunuculuğu­nu

Pelin Çift’in yaptığı programın sonunda Bezmiâlem Vakıf Üniversite­si tarafından hazırlanan Bezmiâlem Valide Sultan adlı kitap, Bezmiâlem Vakıf Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğl­u ve Prof. Dr. Arzu Terzi tarafından Emine Erdoğan’a takdim edildi.

Emine Erdoğan’ın, benzeri tarih ve kültür sohbetleri­ne ev sahipliği yapmaya devam edeceği öğrenildi.

Dolmabahçe Sarayı Meşkhane Salonu, zaman zaman halka açık tarih ve kültür sohbetleri­ne ev sahipliği yapıyor.

 ??  ?? Bezmiâlem Valide Sultan adlı kitap Emine Erdoğan’a takdim edildi.
Bezmiâlem Valide Sultan adlı kitap Emine Erdoğan’a takdim edildi.
 ??  ??
 ??  ?? Bezmiâlem Valide Sultan adlı kitap, Rektör Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğl­u ve Prof. Dr. Arzu Terzi tarafından Emine Erdoğan’a takdim edildi. Erdoğan, söyleşiye katılan Demet Şener ile de tokalaştı.
Bezmiâlem Valide Sultan adlı kitap, Rektör Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğl­u ve Prof. Dr. Arzu Terzi tarafından Emine Erdoğan’a takdim edildi. Erdoğan, söyleşiye katılan Demet Şener ile de tokalaştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye