Sabah

Şimdi eylem zamanı

- Sg=ÜN g=Ü

Detaylı ve ortak aklın hakim olduğu bir hazırlık sürecinin ardından HAzInE vE 0AlIyE BAkAnı BErAt AlBAyrAk Yeni Ekonomi Programı’nı açıkladı. Bankacılar, iş insanları, ekonomistl­er ve piyasacıla­rın genel kanaati rAkAmlArın GErçEkçI, HEDEFlErIn tutArlı olduğu yönünde. Türkiye şimdi topyekûn bu 3 yıllık yol haritasını­n başarıya ulaşması için “dengelenme- disiplinde­ğişim” sürecine katkıda bulunmalı. Yani eylem zamanı...

Bakan Albayrak, programı açıklaması­nın ardından PArA- A HABEr- Cnn Türk ortak yayınına katıldı. Yeni dönemle ilgili aksiyon stratejisi konusunda sohbet etme fırsatı bulduk. Gördük ki ekonomidek­i hareketlil­ik şimdi başlıyor.

İlk adım BAnkACılık sEktörünDE yArın başlıyor. Albayrak, “Sağlıklı bir ekonomi için sağlıklı bir bankacılık ve reel sektör önemli. Dolayısıyl­a bugün karşı karşıya kalabilece­ğimiz sorunlara daha etkin mücadele edebilmek için pAzArtEsI Günü sEktör vE BAnkA BAzlı CIDDI BIr mAlI Durum tEspIt çAlışmAsı BAşlAtACAğ­ız” dedi. Bankalar firmaların hepsiyle tek tek görüşüp kur dalgalanma­larının tahrip edici etkilerini minimuma indirmek için yeniden yapılandır­ma süreci başlatacak.

AProgramın en önemli sacayaklar­ından birini enflasyonl­a mücadele oluşturuyo­r. Sadece kamu, özel sektör ve STK değil, vatandaş da dahil toplumun tüm kesimini işin içine katarak bir toplumsAl EnFlAsyonl­A müCADElE AksIyon strAtEJIsI uygulanaca­k. Albayrak, enflasyon paketinin, ABD sEyAHAtI sonrAsınDA, BIr HAFtA 10 Gün IçInDE duyurulaca­ğını söyledi.

Programa ilişkin EylEm plAnlArı IsE Bu yıl BItmEDEn açıklanaca­k. Albayrak, “Bu planlar, üç yıl boyunca atılması gereken adımlar açısından güçlü denetimle 3 ayda bir periyodik olarak takip edilerek somut noktaya erişecek” dedi.

YEP tAkIp EkIBI BAkAnlık vE kurumlArın 3 Aylık rAporlArın­ı InCElEyECE­k yani aksayan yönlere hemen müdahale edilebilec­ek canlı bir program olacak. AlBAyrAk diyor ki “Kurumlar arası tatlı bir rekabet olacak. Çünkü kArnElEr çıkACAk. Ona göre not verilecek. Hangi kurumlar hangi bakanlıkla­ra yeşil ışık yanıyor, turuncu ışık yanıyor, kırmızı ışık yanıyor. HErkEs yEşIl ışığı yAkAlAmAyA çAlışACAk.”

Hedefler hazır. DAHA IyI pErFormAns sErGIlEnIr­sE TürkIyE DAHA Hızlı IlErlEr. Herkese büyük iş düşüyor. HAyDI söylEnmEk, sürEklI kArAlAmAk yErInE kollArı sıvAyAlım.

TZitter #ozlemdogan­er

ozlem.doganer#aKaber.com.tr

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye