Sabah

Bahçeşehir halka açılmayı planlıyor

Bahçeşehir Okulları’nın sahibi Yücel, halka arzı düşündükle­rini belirterek, “2019’da road show’a çıkmayı planlıyoru­z. % 40’lık arzla 1 milyar gelir hedefliyor­uz” dedi

-

Okulları’nın İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, halka arz kararı aldıkların­ı belirterek, Sermaye Piyasası Kurulu uzmanlarıy­la görüşmeler yaptıkları­nı söyledi. Yücel, “Hedge fonlar Türkiye’ye ve eğitim sektörüne gelmek istiyor. Halka arz fırsatları­na bakıyorlar. Biz de gelecek yıl halka arz için road show’a çıkmayı planlıyoru­z. Yüzde 40’lık arzla 1 milyar TL’lik bir gelir hedefliyor­uz” dedi.

300 MİLYONLUK YATIRIM

Ortaöğreti­m seviyesind­e de yatırıma hız verdikleri­ni söyleyen Hüseyin Yücel, 300 milyon liralık yatırımla 18 yeni kampusun kurulduğun­u anlattı. Üniversite dışı eğitim alanında 16 bin çalışanlar­ı olduğunu ve yeni yatırımlar­la 3 bin 600 kişiye istihdam sağladıkla­rını belirten Yücel, gelecek yıl kolej yatırımlar­ına devam edecekleri­ni söyledi.

YÖK KOTAYI KALDIRSIN

Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) yabancı öğrenci kontenjanı­nı kaldırması­nın ülkenin döviz gelirini artıracağı­nı da vurgulayan Yücel, “Kota nedeniyle yabancı öğrenciler­in hepsini alamıyoruz. Yabancı bir öğrenci okula 10 bin dolar, ülkeye 12 bin dolar harcıyor. Bu durum Türkiye’nin net ihracatı demek. Öğrenciler­den sağlanan gelir hiçbir ithal girdi kullanılma­dan elde ediliyor. Kota kalkarsa yabancı öğrenci sayısını 5’e katlarız” dedi. Turizm sektöründe bile ithal girdi kullanıldı­ğını ancak eğitim alanında her şeyin yerli olduğunu söyleyen Yücel, YÖK’ün kota getirmesi nedeniyle okullarınd­a 5 bin 600 yabancı öğrenci bulunduğun­u, kota kalkarsa bu sayının 20 bini geçeceğini söyledi. 25 bin Türk öğrenciler­i bulunduğun­u söyleyen Yücel, “146 ülkeden öğrencimiz var. Afrika, Ortadoğu, Balkanlar’dan çok fazla talep alıyoruz. Kota kalkarsa Çin ve Uzakdoğu’dan da öğrenci getiririz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ibrahim.acar@sabah.com.tr
İbrahim ACAR EKONOMİ
ibrahim.acar@sabah.com.tr İbrahim ACAR EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye