Sabah

Örgütlü kötülük bu

-

Hafta sonu Türkiye IntIHAr EDEn BIr BABAyı konuştu. İzmit’te evinin banyosunda intihar eden 45 yaşındaki İsmail Devrim’in ölümü GErçEklEşI­r GErçEklEşm­Ez “HIkâyEsI” DE kEsInlEşmI­ştI. Sosyal medyada, babanın oğluna istediği

“üzüntüsünd­en” intihar ettiği bilgisi dolaşıma sokuldu. İşsIz olduğu söylenen Devrim’in, FEnErBAHçE trIBününDE oğluyla çekilmiş formalı fotoğrafla­rı AJAnslArı kıskAnDırA­CAk bir hızla yayıldı.

Hepimiz hikâyeye çok üzüldük, kim üzülmez ki...

Herkes bir şeyler söyledi. ÜnlülErImI­z, daha az ünlülerimi­z, sIyAsIlErI­mIz, gazetecile­rimiz, trIBünlEr bu hazin olay üzerinden mesajların­ı verdiler.

Ne var ki, okuru geçtim, gazetecile­rimiz bile, daha kahramanın­ın cenazesi kalkmadan dört başı mamur bir şekilde kurgusu örülen bu HIkâyEnIn AnlAtıCısı­nı hiç merak etmedi.

Kuşkusuz sorgulayan­lar olmuştu. Ama muhtemelen onlar da, tEk suçu olaya itidalli yaklaşıp “kEşkE kAymAkAmlı­ktAn yArDım IstEsEyDI” dediği için sosyal medyada lInç EDIlEn şarkıcı +Aluk /EvEnt’in bozulan moraline bakıp susmuşlard­ı...

Ya da sosyal medyada ölEnIn ArDınDAn saygısızlı­k edip sIyAsEt yAptığını sAnAn trollErDEn ya da sevgisiz tiplerden sayılmamak için geri durmuşlard­ı.

★★★

Sorulması gereken sorular bu kez de sorulamamı­ştı. Ama cevaplar yine kendileri geldiler.

Önce, ACısı günlerdir medyada boy boy resimleriy­le IstIsmAr EDIlEn küçük çoCuğun ifadesi çıktı ortaya. Böyle bir hikâye yoktu metinde.

Ailenin diğer fertleri de EzBErlEDIğ­ImIz “özEtE” dair bir şey söylemiyor­lardı.

İşsiz olduğu söylenen BABAnın çAlıştığı şIrkEt de, rahmetlini­n, geçirdiği motosiklet kazası sonrası IzInDE olDuğunun belgelerin­i açıkladıla­r.

Dün baktım “vijdan” kuaförleri­nin ustası Ahmet Hakan sanki bu gelişmeler­i hiç duymamış gibi “yerin dibine batsın sizin okul kıyafetini­z” diye bağırıyord­u köşesinde... Belki de HAFtA sonu plAnı yüzünden yInE şIşIrIvErm­IştI yazısını. Nasılsa “reaksiyon alacak konu” da belliydi, “takınılaca­k en GoyGoyCu tavır” da...

Polis de İzmit’te intiharı protesto eden(!) 15 solcuyu yaka paça dağıtıyord­u. Vs. vs.

★★★

Evet, tek örnek yeni eğitim öğretim yılının başlaması münasebeti­yle ilgimizi çekeceği düşünülere­k, İsmail beyin dramına yapılan ekler değil.

Geçenlerde kayboldu diye aranan, ancak evin içindeki dolapta uyuyup kaldığı anlaşılan bir çocuk için bile “AvrupA’yA müDAHAlE çAğrısı” yapıldığın­ı gördü bu gözler... Türk devletinde­n çocukları korusun diye!

Tamam, ben de öküz altında buzağı aramaya meraklı değilim. Bireysel sapıkların, ACı vE sorun müptElAlAr­ının tutan trollemele­ri deyip geçeceğim ama...

Bu kadar sistematik manipülasy­on ancak örGütlü kötülüklE mümkündür. =ira BIlInCI ne kadar yıpranmış olsa bile hiçbir insan evladı tek başına bu kadar kötü olAmAz, varoluşund­aki ACılArlA bu denli proFEsyonE­l oynAyAmAz.

PeOiK.aOWinRN#VaEaK.FRP.Wr S0S 0A ya] ·ye J|nder. . TL 0H

)aNV

 ??  ?? 0eOiK ALTIN2K
0eOiK ALTIN2K
 ??  ?? okul pAntolonun­u AlAmADığı IçIn
okul pAntolonun­u AlAmADığı IçIn

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye