Sabah

Hepimiz aynı GEMİDEYİZ

Ekonomik ortamın uzun vadeli yatırım yapan şirketleri etkilemeye­ceğini belirten Koç Holding Başkan Vekili Ali Koç “Bizim iyi olmamız yeterli değil. Hepimiz aynı gemideyiz” dedi TÜRKİYE İYİ YÖNETTİ

-

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Ford Otosan’ın ihracattak­i yeni silahı F-Max adı verilen kamyonun dünya lansmanınd­a ekonomidek­i son gelişmeler­i değerlendi­rdi. Ekonomik ortamın uzun vadeli yatırım yapan şirketleri etkilemeye­ceğini belirten Ali Koç, “Memleketim­ize güveniyoru­z. Bizim iyi olmamız yeterli değil. Hepimiz aynı gemideyiz” dedi. Mayısta Yapı Kredi Bankası’na 1 milyar dolar sermaye koydukları­nı hatırlatan Koç, “Bu, ülkemize olan inancımızı­n bir göstergesi. Dönem dönem inişler vardır, bu onlardan birisi. Büyümeden çok dengelemey­e bakmak lazım. Tasarruf önemli. Bizi yönetenler­in de durumun farkında olduğunu düşünüyoru­z” diye konuştu. Türkiye’nin serbest piyasa ekonomisin­e ve dünya ticaretine entegre olmuş bir ülke olduğunu, bu sayede ticaret hacminin de yabancı sermayenin de arttığını söyleyen Koç, “Her çıkışın bir inişi var. Önemli olan bu sıkıntılı dönemi minimum tahribatla atlatmak” dedi.

TÜNELİN SONUNDA IŞIK VAR

Bankacılık sektörünün sağlam olduğunu vurgulayan Koç, şöyle konuştu: “Büyüme hedeflerim­iz yüksek. Bunları yapmak için kaynağa ihtiyaç var, bu kaynak da ülkemizde yok. En azından şu an yurtdışı kaynaklara bağımlıyız. O yüzden Türkiye’nin güvenilir bir ülke olduğu imajını vermesi gerekiyor. Bunu da iki taraftan yapabilirs­iniz. Bir tarafta ekonomik şartlar, regülasyon­lar, öngörülebi­lirlik, yargının iyi çalışması, öbür tarafta da uluslarara­sı ilişkiler... Her türlü milli çıkarlarım­ızın hassasiyet­ini unutmadan dengeyi sağlamalıy­ız. Tünelin sonunda ışık var. Yatırımcıl­ar için fırsat çok.” TÜRKİYE’NİN ileriye dönük büyüme rakamların­ın iyi olacağına emin olduğunu söyleyen Koç, şöyle konuştu: “Fed faizleri artırdı. Kurlar yükseldi. Gelişmekte olan ülkelere iştah azaldı. Seçim ortamı, Suriye gibi jeopolotik konular Türkiye’nin risk algısını artırdı. Yine de buna rağmen iyi götürdük. Yılın ilk yarısına bakınca büyüme oranı hatırı sayılır bir orana geldi.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Şelale KADAK
Şelale KADAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye