Sabah

Af teklifini TBMM BAŞKANI YILDIRIM: Meclis değerlendi­rir

Yıldırım, MHP’nin Meclis’e sunmayı planladığı af teklifine ilişkin, “TBMM’ye sunulan bütün kanun teklifleri nasıl işlem görüyorsa, bu da aynı şekilde işlem görecek” dedi

- Editör: MHVuW ALTU1 Tasarım: Uğur KIRIMLI

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Özbekistan ziyareti öncesinde Esenboğa Havaalanı’nda basın toplantısı düzenleyer­ek gazetecile­rin sorularını yanıtladı.

MHP’nin af teklifine ilişkin açıklamala­rda bulunan Yıldırım, şunları söyledi: “Ben TBMM Başkanı olmadan, partimin af konusundak­i düşüncesin­i biliyorsun­uz. Şu andaki sorumluluğ­um itibariyle benim Meclis’e gelecek tekliflerl­e ilgili görüşlerim­in çok da Meclis’in çalışma sistemine uygun olmayacağı­nı düşünüyoru­m. Ancak bundan sonra bütün grupların vereceği teklifler, Meclis’in mehabeti içerisinde değerlendi­rilecek, müzakerele­r yapılacak ve sonuç tahakkuk edecektir. MHP’nin bir süreden beri bu konuda zaten kamuoyuna mal olmuş beyanı var. Ve bunu şimdi teklifi dönüştürüp, somutlaştı­rıp Meclise sunacaklar. TBMM’ye sunulan bütün kanun teklifleri nasıl işlem görüyorsa, bu da aynı şekilde işlem görecek. Tabii daha teklif sunulmadığ­ı için ben detayların­ı açıklamaya mezun değilim.”

TERCİHİMİZ UZLAŞMA

Meclis İç Tüzüğü’nün yeni sisteme uyarlanmas­ı gerektiğin­e dikkat çeken Yıldırım, 10-15 gün önce İç Tüzük ile ilgili partilere bir çağrı yaptığını belirterek, “Şu ana kadar ulaşan bir teklif yok. Eğer Meclis açılmadan gelirse ona göre izlenecek yolu belirleriz. İç tüzük bir anlamda TBMM’nin anayasası niteliğind­edir. Mümkün olan en yüksek düzeyde uzlaşma aranması hedefimizd­ir. Ancak bu mümkün değilse de demokrasin­in kuralları işlemeye devam eder. Hiçbir iş çözümsüz kalmaz, ama tercihimiz uzlaşma yönündedir” dedi.

YARGITAY KARARINI VERDİ

Yıldırım, CHP İstanbul milletveki­li Enis Berberoğlu’nun tahliyesin­e ilişkin ise, “Yargıtay bir karar verdi. Şimdi bu karar üzerinde hukukçular tartışıyor­lar. Farklı görüşler var ama bu tartışmanı­n ötesinde bir gerçek var. Sayın Berberoğlu tahliye edilmiştir, serbest kalmıştır. Bu önemlidir” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye