Sabah

Melez otoları sevdik

TüRKIYE’DE HIBRIT SATışLARı ILK SEKIZ AYDA YüZDE 21.1 ARTışLA 2 BIN 858 ADEDE çıKTı. PAZARıN LIDERI TOYOTA’NıN TOPLAM SATışLARıN­DAKI HIBRIT ORANı YüZDE 18’E YüKSELDI

-

gelişmiş pazarların­a göre satış rakamları düşük olsa da Türkiye hibrit potansiyel­i en yüksek ülkelerden biri… Son yıllarda Türk tüketicile­rin benzinli ve elektrikli motoru olan hibrit (melez) otomobille­re olan ilgisinin artması bunu kanıtlıyor. Vergi teşvikiyle hibrit pazarı, son iki yılda yüzde 346 büyüdü. 2016’da 1010 adet olan satışlar 2017’de 4 bin 507 adede yükseldi. 2018’in ilk sekiz ayında ise hibrit satışları yüzde 21.1 artışla 2 bin 858 adede çıktı.

Hibrit satışların­ın artmasının en önemli nedeni vergi indirimi. Ancak, tüketicile­rin hibrit teknolojis­ini tanıyıp, benimsemes­inin de önemli bir payı var.

Toyota Türkiye Satış ve Pazarlama CEO’su ve ALJ Holding Başkanı Ali Haydar Bozkurt da bu konuya dikkat çekiyor. Türkiye’de hibrit bilinirlil­iğinin yüzde 35’e ulaştığını söyleyen Bozkurt, Toyota Avrupa’nın yaptırdığı araştırmal­arda, bir sonraki aracını hibrit almayı düşünenler­in sayısının yüzde 15’den yüzde 76’ya çıktığını kaydetti.

BİNEK OTODA ÜÇÜNCÜ

Hibrit otomobille­rde 49-65 bin TL arasında değişen vergi teşviği olduğunu söyleyen Bozkurt, “Hibrit satışlarım­ız ilk sekiz ayda 2 bin 485 adede çıktı. Trafiğe çıkan 100 hibritten 87’sini biz sattık. Toplam satışlarım­ızdaki hibrit oranı da yüzde 18’e çıktı” dedi. Toyota’nın ilk sekiz aydaki pazar performans­ında hibritin önemli bir payı olduğuna değinen Bozkurt, şöyle devam etti: “Ocak-Ağustosta 20 bin 9 adedi binek olmak üzere 22 bin 282 adet satış gerçekleşt­irdik. Pazar payımız yüzde 5.1 oldu. Ağustosta çok iyi bir çıkış yakaladık. Binek otoda yüzde 7.8’lik paya ulaşarak 3’üncü sırada yer aldık. Bu artışta hibrit satışlarım­ız etkili oldu.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye