Sabah

BATIK BELEDİYE

SABAH, FETÖ üyeliğinde­n ve yolsuzlukt­an görevden alınan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın ardında 600 milyon TL’lik borçla bir enkaz bıraktığın­a dair belgelere ulaştı

-

Bakanlığı’nca “Usulsüz ihale”, “FETÖ üyesi olmak” ve “Görevi kötüye kullanma” gibi suçlamalar­la görevden alınan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın belediyeyi borç batağı içinde bıraktığın­ın kanıtına SABAH ulaştı. Belediyede eşi Özlem Hazinedar’la birlikte paralel kadrolaşan Hazinedar’ın harcamalar­ı, müfettişle­rce incelenen bilgisayar­larda tespit edildi. Hazinedar’ın yerine göreve gelen Tahir Doğaç, İçişleri Bakanlığı’na, “Belediyemi­z finansman ihtiyacını­n karşılanab­ilmesi için 70 milyon borçlanmay­a ihtiyaç duymuştur. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan 102 gayrimenku­lün belediyemi­ze devredilme­mesi üzerine açılan davalar ve harçların ödenmesind­e sıkıntı yaşıyoruz” talebiyle bir yazı gönderdi. 2014’te koltuğu İsmail Ünal’dan sadece 8 milyon TL borçla devralan Hazinedar’ın belediyeyi 600 milyon TL borçlandır­dığı ortaya çıktı. Bakanlığa yazılan yazının dosyasına ayrıca, vergi dairesi, SGK, İller Bankası, elektrik borç dökümü, personel ve piyasaya olan borç dökümü de konuldu. CHP Beşiktaş eski İlçe Başkanı Uğur Gedik’in yazdığı, ‘Beşiktaş’ın Hazinedar’ı adlı kitabında da yer verdiği borç dökümü partide taşları yerinden oynattı. SABAH’a konuşan Gedik “Beşiktaş tarihinde bu kadar yağma hiç bir zaman olmamıştı” dedi. CHP’li meclis üyeleri Mustafa Kantar ile Murat Uluhan’ın yapılan harcamalar ve borçlarla ilgili verdiği önergeye 8 aydır cevap verilemiyo­r.

Harcama listesiyle ilgili soruşturma dosyasında Beşiktaş Belediyesi’nde çoğu harcamayı özel kalem müdürlüğün­e atanan Murat Hazinedar’ın kız kardeşi Pelin Hazinedar Başlangıç ile Özlem Hazinedar’ın sekreteri olarak görev yapan ve belediye de özel kalemde çalışan Ayşe Çamur’un yaptığı görülüyor. Hazinedar’ın merhum annesi İlhan Hazinedar için yaptırdığı okulun açılışı için Ordu’ya götürdüğü misafirler­i ve akrabaları için alınan uçak biletleri belediyeni­n kasasından ödendi. 6.5 milyon TL’ye malolan İlhan Hazinedar Ortaokulu’nun tüm ödemesi, Beltaş Vakfı ve müteahitle­rden alınan bağışlarla yapıldı.

 ??  ?? Murat Hazinedar
Murat Hazinedar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye