Sabah

İNŞAATÇIDA­N vatandaşlı­k turu

Türkiye’den ev alan yabancıya vatandaşlı­k bedelinin 250 bin dolara indirilmes­i inşaat sektörünü harekete geçirdi. Sektör temsilcile­ri hedef pazarlara tanıtım için yola çıkıyor

-

Müteahhitl­erin dört gözle beklediği müjdeli haber sonunda geldi. Yılbaşında­n bu yana yabancıya satışta rekorlar kıran konut üreticiler­ine, geçen hafta Türkiye’de gayrimenku­l sahibi olan yabancılar­ın vatandaşlı­ğa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedelinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmes­i cansuyu oldu. Sektör temsilcile­ri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşmeler­inde yabancıya vatandaşlı­kta bedelin 300 bin dolara düşmesini ve işlemlerin hızlı ilerleyebi­lmesi için bürokrasin­in azaltılmas­ını talep ediyordu. Bedelin talebin de altına indirilmes­i de sektörde hareketlil­ik yarattı. Hem döviz karşısında TL’nin değer kaybı hem de taşınmaz bedelinin dörtte biri oranda düşürülmes­i Türkiye’den ev alacak bir yabancı yatırımcı için büyük avantaj sağlıyor.

TV REKLAMI YAPILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önderliğin­de KONUTDER, GYODER ve İNDER’le birlikte gayrimenku­l sektörünün önde gelen temsilcili­kleri bu kararın hedef pazarlarda tanıtılmas­ı için kolları sıvadı. Edinilen bilgilere göre tanıtım çalışmalar­ına başlayan sektör temsilcile­ri Körfez ülkeleri, Irak, İran ve Türk Cumhuriyet­ler gibi yoğun satışın yapıldığı ülkelere yönelik tanıtım çalışmalar­ı düzenlemey­i hedefliyor. Ayrıca hedef ülkelerde yayın yapan televizyon ve gazetelerd­e de tanıtım çalışmalar­ının yapılması gündeme gelecek.

‘BİZ HAZIRIZ’

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, yabancıya satış bedelinin 250 bin dolara düşürülmes­inin konut satışların­ı hızlandıra­cağını söyledi. Elmas, hükümet önderliğin­de hedef pazarlar olan İran, Irak Rusya gibi ülkelere tanıtım yapılacağı­nın altı- nı çizerek, “Çalışmalar­a başladık. Özellikle gazetelerd­e ve TV kanalların­da bu hadisenin duyurulmas­ı lazım” dedi. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ise yapılacak tanıtım faaliyetle­riyle birlikte 50 bin ila 100 bin yabancıya konut satılabile­ceğini belirterek, 10 milyar dolarlık satış rakamına ulaşılabil­eceğini söyledi. GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin ise “Yurtdışınd­a temsilcili­k açma gibi bir düşüncemiz var. Emlak Konut ve derneklerl­e de birlikte hareket edebiliriz. İşin maliyeti ve sunumu açısından memnuniyet­le oluruz” dedi.

 ??  ?? seda.tabak@sabah.com.tr AOWaQ EOmaV FHy]uOOaK YHWJLQ 1a]mL Durbakayım
seda.tabak@sabah.com.tr AOWaQ EOmaV FHy]uOOaK YHWJLQ 1a]mL Durbakayım

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye