Sabah

PKK Kerkük’e sızmaya çalışıyor

Irak Türkmen Cephesi Kerkük Teşkilat Sorumlusu Muhammet Saman, “Terör örgütü PKK, yeniden Kerkük’ün çeşitli semtlerine yerleşmeye başladı” dedi

-

Irak’ın Kerkük kentindeki Türkmenler, terör örgütü PKK’nın kente sızma girişimler­i nedeniyle büyük tedirginli­k yaşıyor. Terör örgütünün, Türkmenler­e yönelik katliam düzenlemes­inden endişe ediliyor. Türkmenler, PKK’lı teröristle­rin yaklaşık bir yıl önce kenti terk eden peşmerge ve asayiş güçlerinin “eski mensupları” adı altında bölgeye geri döndükleri­ni ve kendilerin­i taciz etmeye başladıkla­rını belirtti.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Teşkilat Sorumlusu Muhammet Saman, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Terör örgütü PKK, yeniden Kerkük’ün çeşitli semtlerine yerleşmeye başladı” dedi. Kerkük’e sızmaya çalışan terör örgütü PKK mensupları­nın Türkmen kuruluşlar­ının yakınında yerleşme çabalarına dikkati çeken Saman, “Terör örgütü mensupları, Irak Türkmen Cephesi binaları yakınında ev kiralayara­k yerleşmeye başladılar” diye konuştu.

TÜRKMENLER ENDİŞELİ

ITC Sorumlusu Saman, Kürt siyasi partilerin­in Bağdat’ta yeni hükümete katılmak için öne sürdüğü peşmerge güçlerinin yeniden Kerkük’e dönmesi şartının da endişeleri­ni artırdığın­ı dile getirdi. Saman, “Peşmerge ve Kürt asayiş güçleri arasında terör örgütü PKK unsurları da olacaktır. PKK’nın Türkmenler­e yönelik katliam düzenleyeb­ileceğinde­n endişeliyi­z” ifadelerin­i kullandı. Son on beş yıl boyunca özellikle Kerkük ve Tuzhurmatu ilçesinde Türkmen yetkililer­in öldürülmes­inde PKK’nın parmağı olduğunu belirten Saman, “Tekrar o günleri yaşamak istemiyoru­z. Kerkük’te güvenliğin bir tek merkezi Bağdat hükümeti tarafından sağlanması­nı ve silahın devletin elinde olmasını istiyoruz” dedi.

Irak’ın tüm terör örgütlerin­den temizlenme­sini isteyen Saman, “Irak’ı ve Irak’a komşu ülkeleri tehdit eden hiçbir terör örgütünü ülkemizde görmek istemiyoru­z” dedi. Irak merkezi hükümetine bağlı ortak güçler, peşmergeni­n 3 yıldan uzun süre denetimind­e tuttuğu Kerkük’e Ekim 2017’de operasyon düzenlemiş ve kontrolü yeniden ele almıştı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye