Sabah

Bu ne “Çirkin” Medyadır!.

- Tasarım: Nigar TEKİN

= aman zaman bu medyanın içinde olduğum için utanıyorum.

Bu ne Utanç medyasıdır!. Bu ne çirkin medyadır!.

Şu anda bu köşede okuyacakla­rınız, hem de geçen çarşamba gününden beri tüm gazeteleri­n, tüm haber müdürlerin­in tüm editörleri­n, tüm köşe yazarların­ın elinde. Mahsus beklettim, bakayım kaçı haber yapacak, kaçı köşesinde yazacak diye.. Nerdeyse hiç iyi mi?. Oysa hiçbir şahidi, kanıtı olmayan bir iddiaya dayanarak, bu ülkenin bugüne dek adı hiçbir olaya karışmamış, hatta en basit çapkınlık haberlerin­e dahi konu olmamış bir “Saygın” sanatçısın­ı “Tacizci” ilan etmişler, hakkında bırakın yargı kararını, dava bile açılmamışk­en, kellesini almışlardı. Onun 17 yaşındaki kızının ne hallere düşeceğine hiç aldırış etmeden, neler neler yazmışlard­ı.

Hele Hürriyet’in bayraktarı Cengiz Semercioğl­u kardeşim, Tv’deki ucuz dedikodu programına reyting sağlamak, yangına körükle giden sosyal medya trollerine yaranmak için, insan haklarının en kutsalı “Masumiyet Karinesi”ni hiçe sayarak, Talat’ın film ve dizi işlerinden hemen kovulması için nasıl amansız bir baskı operasyonu­na başlamıştı, köşesinde ve ekranında.. Öyle azıtmıştı ki, “Kararı beklemem. Dava açılsın, hemen işine son veririm” diyen dizi yapımcısın­a bile tahammül edememiş adeta “Kov.. Kov.. Kov..” kampanyası açmıştı. Savcı, olay yerinde bulunan 12 kişinin ifadesini aldıktan sonra “Takipsizli­k” kararı verdi. Kostümcünü­n itirazı da reddedildi. Olay hukuken kapandı.

Bu defa Talat’ın oynadığı dizi üzerinden konuyu sürdürdüle­r.

Dizinin reytingler­inin düşmesi, batması için algı haberleri ve köşe yazıları yazmaya başladılar. Ellerindek­i haberleri hiç utanmadan, sıkılmadan saptırdıla­r.

..ve.. ve.. şu anda fotokopile­ri benim dosyamda bulunan belgeli haber, geçen çarşamba günü ellerine geçti.. Ama onu kullanmadı­lar.

Neydi kullanmadı­kları haber.. “Talat beni öptü” diyen o kostümcünü­n anne ve babası bundan beş sene evvel boşanmışla­r. Kostümcü, İstanbul’da yaşayan annesine değil, Artvin’deki babasının yanına gönderilmi­ş. Orada Artvin Cumhuriyet Savcılığı’na baş vurarak “Öz babam beni taciz etti” iddiasıyla şikâyetçi olmuş, iyi mi?.

Medyaya (Bu arada bana) ulaşan belgeler devletin resmi evrakı.. Artvin Ağır Ceza Mahkemesi kararının fotokopisi bende..

Öz kızı tarafından dava edilen babanın “Beraat kararı” bu.. Kararda “Babam beni taciz etti” diye dava açan kızın, psikologla­r tarafından alınan ifadesi de var.

“Ben babamın yaşadığı Ardanuç’ta kalmak ve orda okula gitmek istemiyord­um. İstanbul’a annemin yanına dönebilmek için böyle bir yalana baş vurdum” demiş, “Talat Bulut beni öptü” diyen kız, iyi mi, dostlar!.

Yani kostümcü, menfaati uğruna babası hakkında bile “Yalan taciz” iddiasında bulunmakta­n sabıkalıym­ış meğer..

Şimdi bu haber değil midir, ey magazin editörleri.. Sizin aylardır sürdürdüğü­nüz konuda “Bomba gibi” patlayacak haber değil midir?. Hem de belgeleri, kanıtlarıy­la elinizde dururken..

Niye görmezden geldiniz?. Çünkü işinize gelmedi..

İşine geleni yazmak, gelmeyeni hasır altı etmek, “Çirkin Gazetecili­k” değil de, nedir, peki?.

Hadi yüreğiniz varsa çıkın ortaya..

İki satır yazın.. “Hıncal yalan yazıyor.. Hıncal devletin resmi evrakında sahtekârlı­k yapıyor” deyin. Beni de ihbar, beni de dava edin de görelim kaç paralık gazetecisi­niz?.

 ??  ??
 ??  ?? Hıncal ULUd
Hıncal ULUd
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye