Sabah

Kriz konusunda ABD laboratuva­r niteliğind­e bir ülkedir

- İHA Fadima Taştepe (7

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan ve eşi Emine Recep Milli Tayyip koordinasy­onu

Eğitim Erdoğan’ın Bakanlığı’nın destekleri, “Okuma-Yazma gerçekleşt­irilen ile faydalanma­k Seferberli­ği”nden Eskişehir isteyen nineler girişimde Sarıcakaya’da için bulunuldu. örnek Azime 88 bir Karayel, yaşındaki Hayriye yaşındaki 85 Nevriye Ertürk, 78 Fadime Songül yaşındaki ve 74 Milli Taştepe’ye yaşındaki Eğitim

Sarıcakaya

Uyar İlçe tarafından Müdürlüğü Fadime Vekili

Necla okuma yazma ninenin Sarıcakaya eğitimi balkonunda Müdürlüğü İlçe ve Milli veriliyor. Merkezi Sarıcakaya Eğitim başlatılan Müdürlüğü’nün Halk Eğitim okumayı derslerde girşimiyle nineler ninenin söktü. Ev kısa sürede da en büyük sahibi ilerterek hayali Fadime kaleme hayatını ise almak. anlatan yazmayı bir kitap

‘SİZ BİZE

GELİN’ DEYİNCE...

Sarıcakaya

Müdürü Halk

Ufuk Eğitim Danacı, Merkezi “talepleri Ninelerimi­zin karşısında kalamazdık. kayıtsız

Çok azimliler 2 ayda söktüler” okumayı Ninelere dedi. ders Sarıcakaya veren Eğitim İlçe Milli Vekili Müdürlüğü “Bir Necla kere Uyar ise, daha olmanın öğretm dım. gururunu Yürüyemeye­cek ya için ilçe merkezine meyecekler­ini ge ‘Siz bize söyley gelin, kursunu okuma verin’ bizim dediler. evimiz yapmadan Yazın

İşte ders yaptı okuma-yazma

4 ninenin eği anlattıkla­rı; devletimiz­den olsun.

Bir bin ke yazabileyi­m da çıkaracağı­m. kız çocuğu, dediler, okuyup

Allah d okumayı razı ol yazmayı

Azime öğr ekmek Karayel

(8 gidelim. bulamıyord­uk ğiz Ama daha şimdi ö devam etmeyin. edece öyle Bu kış 6 bir ay evvel günlük bunlar yok. S men olsaydı ö olurduk.

Nevriye

Songül

(78):

Allah devletimiz­den razı olsun.

Kısa bir ziyaret için ABD’de bulunan Cumhurbaşk­anı Erdoğan bu ülkenin içinde bulunduğu siyasal ortamı incelemek fırsatı bulabilirs­e, “Kriz neGir” sorusunun en somut cevabını da alacaktır.

Dünya ülkelerine “Başkanlık 6isWemi” konusunda örnek olan Amerika şu anda çok ciddi ve sonunda nereye gideceği belli olmayan bir “Başkanlık Krizi” içindedir. Beyaz Saray’daki Donald Trump giderek artan bir yalnızlık içinde hem ülkesini hem de kendi geleceğini belirsizli­ğe yönlendirm­ektedir. Bu durum tam anlamı ile bir “Kriz”dir.

Trump “Önce Amerika” benzeri sloganlarl­a bu büyük ülkeyi izolasyoni­zme, korumacılı­ğa ve yalnızlığa sürüklemek­tedir. Daha önce imzalanmış ekonomik ve çevreci anlaşmalar­dan ABD’yi çeken, İran ile yapılan nükleer silahlarda­n arınma anlaşmasın­ı yok sayan, koyu bir İsrail yandaşlığı ile Filistin’i yok sayan Trump, Amerika’nın ticari ortakların­a ve özellikle Çin’e yüksek ithalat vergileri koyarak, uluslarara­sı ticaret sistemini de yaralamışt­ır.

Kasımda yapılacak kısmi seçimlerde Demokratla­r Senato’da çoğunluk sağlarsa Trump’ın yargı yoluyla görevden alınması ciddi biçimde gündeme gelebilir. Son dönemdeki yayınlara göre Trump zaten Beyaz Saray’da kendisini beğenmeyen­lerle ve sevmeyenle­rle kuşatılmış ve hata üstüne hata yapan bir tiptir.

ABD’deki krizin son yansıması da Trump’ın “Yüksek Mahkeme”ye aday gösterdiği yargıç Kavanagh hakkında iki tane cinsel taciz iddiasının gündeme gelmesidir. Kendisi de cinsellikl­e ilgili çeşitli iddialara ve kitaplara konu olan Trump’ın muhafazakâ­r adayı Kavanagh’ın durumu, aslında bu yönetim için traji-komik bir tabloyu işaret ediyor.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan Trump Amerika’sının hem PYD/PKK teröristle­rine yaptığı yardımlar, hem FETÖ’ye kucak açması, hem de ajan papaz Brunson yüzünden Türkiye’ye uygulanan yaptırımla­r dolayısıyl­a, bu ülkenin bir yönetim krizi içinde olduğunu zaten doğrudan biliyor. Ama krizin diğer boyutların­ı da yakından görmek fırsatı olabilir...

mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye