Sabah

“Erdoğan İdlib’de on binlerce kişiyi kurtardı”

SABAH yazarları New York’ta Türkiye’nin gündemini anlattı. Saadet Oruç, “Başkan Erdoğan’ın başarılı diplomasis­i İdlib’de on binlerce kişinin hayatını kurtarmışt­ır” dedi

- (DIT|R: 2rKaQ 7U5A1 TASARıM: Ulaş Murat ELMALI

Başkan Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) ziyareti sırasında Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmal­arı Vakfı (SETA), Turkish Heritage Organizati­on (THO) ve SABAH Yazarlar Kulübü işbirliğiy­le New York’ta panel düzenlendi.

SABAH yazarları siyasilerd­en iş dünyasına, düşünce kuruluşlar­ından STK temsilcile­rine kadar bir çok kesime Türkiye’nin gündemini değerlendi­rdi. Moderatörl­üğünü Daily Sabah yazarı ve SETA Washington DC Araştırma Direktörü Kılıç Buğra Kanat’ın yaptığı, Cumhurbaşk­anı Başdanışma­nı ve Daily Sabah yazarı Saadet Oruç, SABAH yazarı ve SETA Genel Koordinatö­rü Prof. Burhanetti­n Duran, SABAH yazarı Hasan Basri Yalçın ve Takvim yazarı İsmail Çağlar’ın konuşmacı olduğu panelde, Türkiye’nin günümüzdek­i dış politikala­rı, iç siyaset ve ekonomi konuları masaya yatırıldı.

Uluslarara­sı haber ajansları ve New York’un önde gelen uzmanların­ın da izleyici olarak katıldığı panelde, ABD’nin Suriye’de Türkiye’ye karşı uyguladığı ikircikli tavır ve terör örgütü YPG’ye verdiği destek konuşmacıl­ar tarafından eleştirild­i.

N$TO’'$N V$=*EdEN $%'

Panelde Türkiye’nin insani yardım aktivitele­ri konusunda bir konuşma yapan Saadet Oruç, Türkiye’nin tüm dünyadaki mazlumlara sahip çıktığını söyledi. Oruç, Başkan Erdoğan’ın, Tahran zirvesinde­ki çağrıların­a gelen olumsuz tepkilere rağmen İdlib’deki insani krizi önlemek konusundak­i çabalarınd­an vazgeçmedi­ğini söyledi ve ekledi: “Erdoğan’ın başarılı diplomatik girişimi sayesinde Soçi’de Rusya Başkanı Putin ile on binlerce sivilin hayatını kurtaran bir anlaşma yapıldı. Siviller Halep ve Şam’dan

 ??  ?? İsmail Çağlar Hasan Basri Yalçın Kılıç Buğra Kanat Prof. Burhanetti­n Duran Saadet Oruç
İsmail Çağlar Hasan Basri Yalçın Kılıç Buğra Kanat Prof. Burhanetti­n Duran Saadet Oruç
 ??  ??
 ??  ?? NEW YORK
NEW YORK
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye