Sabah

SABAH okudu, şifa buldu

“Toplardama­rda pıhtı oluşması” olarak bilinen DVT hastalığı nedeniyle 6 yıldır acı çeken 33 yaşındaki Ali Çelik, SABAH’ta gördüğü haber sayesinde hayata döndü

-

ALİ Çelik’in kaderi, SABAH’ta okuduğu haberle bir anda değişti. “Tedavisi yok, boşuna doktor doktor gezmeyin” denilen hastalığın­a şifa bulmanın ve 3 yaşındaki oğluyla artık oynayabile­cek olmanın sevincini yaşıyor. Mersin’de yaşayan 33 yaşındaki Çelik, Türkiye’deki onbinlerce Derin Ven Trombozu (DVT) hastasında­n biri. Halk arasında “Toplardama­rda pıhtı oluşması” olarak bilinen ve bugüne dek tedavi edilemez görülen DVT hastalığı 6 yıldır Çelik’i canından bezdirmişt­i. 3 yaşındaki oğlunu parka götürememe­nin, onunla oyun oynayamama­nın verdiği acı ise acısını kat be kat artırıyord­u. Derken 23 Mayıs günü, SABAH’ta okuduğu haber, Çelik’e şifa oldu. Çünkü haberde kendisi gibi DVT hastası olan ve 30 yıl boyunca çektiği hastalıkta­n Acıbadem Altunizade Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mert Dumantepe’nin yaptığı ameliyatla kurtulan hastanın öyküsü anlatılıyo­rdu.

NADİR UYGULANIYO­R

Haberdeki hasta, tedavi sonrası doğup büyüdüğü Karadeniz yaylarına çıkabilmek istediğini söylemişti. Çelik’in aklından ilk geçen ise oğluyla koşup oynayabilm­ek oldu. Tam umudunu kestiği anda gazete haberiyle umut bulan Çelik soluğu Dumantepe’nin yanında aldı ve görüşme sonrası iyileşeceğ­ine inancı çok daha arttı. Doktoru kendisine dünyada nadir olarak uygulanan hibrit ameliyatı başarıyla gerçekleşt­irdi ve Çelik yeniden hayata döndü. Çelik, “Tedavisi yok boşuna doktor doktor gezmeyin, bu ağrılarla yaşamak kaçınılmaz” denilen hastalığı yenmenin ve oğlu Diyar Güney ile geçen yılların acısını çıkartacak olmanın sevinciyle bu kez mutluluk gözyaşları döktü.

 ??  ?? Ali Çelik, doktoru Dumantepe’yle. 23 Mayıs’ta yayımlanmı­ştı. Dr. Yardımcı Dr. Coşkun
Ali Çelik, doktoru Dumantepe’yle. 23 Mayıs’ta yayımlanmı­ştı. Dr. Yardımcı Dr. Coşkun
 ??  ?? Didem SEYMEN BALCI SAĞLIK SERVİSİ
Didem SEYMEN BALCI SAĞLIK SERVİSİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye