Sabah

Akın İpek Londra’da hâkim karşısında

FETÖ’cü Hamdi Akın İpek’in Türkiye’ye iadesine ilişkin yargı süreci dün başladı. Hâkim karşısına çıkan İpek’le ilgili dava, üç gün sürecek. FETÖ üyesi Talip Büyük ve Ali Çelik’in iadesiyle ilgili duruşma da aynı mahkemede görülecek 6 FETÖ’CÜ KAÇTI

- AOSDVODQ DÜVEN L2N'RA

İngiltere’ye kaçan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) “çatı davası”nın firari sanığı ve eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek’in Türkiye’ye iadesine ilişkin yargı süreci başladı. Akın İpek, Türkiye’nin iade talebi sonrası başlayan hukuki süreç kapsamında dün başkent Londra’daki Westminste­r Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada İpek’in yanı sıra Türkiye’nin iadesini istediği FETÖ’nün Irak imamı Talip Büyük ile Bank Asya yönetim kurulu başkanı Ali Çelik de sanık olarak yer aldı. Üç gün sürmesi beklenen iade duruşmasın­da dün ilk dava görüldü.

PASAPORTU ALINMIŞTI

Mahkeme, duruşma çerçevesin­de mayısta yakalanan Akın İpek’i 50 bin sterlin kefaletle serbest bırakırken, yargılama boyunca İngiltere’yi terk etmesini önlemeye yönelik pasaportun­a el konulmasın­a karar vermişti. Karara göre İpek yargılama boyunca yurtdışına çıkmasına imkân verecek herhangi bir seyahat belgesi için başvuramıy­or. Ayrıca mahkemeye bildirdiği adresten başka bir yerde ikâmet edemiyor ve cep telefonunu 24 saat boyunca ulaşılır olmasını sağlayacak biçimde açık tutması gerekiyor. Bu koşulla serbest bırakılan sanıklar, yargılama süresince her geceyi ikamet adreslerin­de geçirmek zorunda. İngiltere’de iade talepleri Dışişleri Bakanı’nın onayı ile mahkemeye sevk ediliyor. Mahkemenin yakalama ve iade talebini yerinde bulması halinde de karar yine Dışişleri Bakanı’nın kararı ile uygulanıyo­r.

LÜKS HAYAT SÜRÜYOR

15 Temmuz FETÖ darbe girişimini­n ardından bulunduğu İngiltere’nin başkenti Londra’dan dönmeme kararı aldığını açıklayan İpek, soyadının plakasında yer aldığı lüks aracı ve şoförüyle rahat bir yaşam sürüyor. Koza Limited adı altında İngiltere’ye kaçırdığı servetle, Temple (Tapınak) semtindeki tarihi lüks binada geniş bir ofisi merkez olarak kullanan İpek’in, kentin finans merkezi The City’de ve Gray’s Inn Road’da da birer ofisi bulunuyor.

 ??  ??
 ??  ?? Hamdi Akın İpek mahke- me çıkışı böyle görüntülen­di. İNGİLTERE’YE kaçtığı bilinen 6 FETÖ’cünün arasında Talip Büyük, Ali Çelik, Tarık Toros, Akın İpek, Kerim Balcı, İsa Saraç, Talha Saraç ve Mustafa Özcan da bulunuyor. Talip Büyük, Ali Çelik’in de iadesiyle ilgili duruşma aynı mahkemede görülecek.
Hamdi Akın İpek mahke- me çıkışı böyle görüntülen­di. İNGİLTERE’YE kaçtığı bilinen 6 FETÖ’cünün arasında Talip Büyük, Ali Çelik, Tarık Toros, Akın İpek, Kerim Balcı, İsa Saraç, Talha Saraç ve Mustafa Özcan da bulunuyor. Talip Büyük, Ali Çelik’in de iadesiyle ilgili duruşma aynı mahkemede görülecek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye