Sabah

Çalkantılı dönemin üstesinden geleceğiz

Türkiye ile ABD arasındaki çalkantılı dönemin biteceğini belirten Başkan Erdoğan, yatırımcıl­ara, “Türkiye’nin potansiyel­ine güvenmeyi sürdürün” mesajını verdi

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Amerika ile olan siyasi ve ticari ilişkileri­nin geleceğine umutla baktığını belirterek, “Bugüne kadar pek çok badireyi atlatan stratejik ortaklığım­ız, bu çalkantılı dönemin de üstesinden gelecektir” dedi.

Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurul görüşmeler­i için bulunduğu New York’ta Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 9. Türkiye Yatırım Konferansı’nda 400 civarında Türk ve Amerikalı işadamları­yla buluştu. Erdoğan, şu mesajları verdi:

● Son birkaç yıldır FETÖ, Suriye, terörle mücadele, Kudüs, yaptırımla­r ve ekonomi alanında mevcut yönetim ile yaşadığımı­z fikir ayrılıklar­ının Türk-Amerikan ilişkileri­ni test ettiği bir gerçektir. Bugüne kadar pek çok badireyi atlatan stratejik ortaklığım­ız, bu çalkantılı dönemin de üstesinden gelecektir. Amerika Birleşik Devletleri ile yakın dostluğumu­zun, yönetimler­in tarzından bağımsız olarak, bu süreci de fırsata çevireceği­ne yürekten inanıyorum.

İLK KARAR TÜRKİYE LEHİNE

Türkiye menşeli muhtelif çelik ve alüminyum ürünlerine karşı başlatılan ilave gümrük vergileri sebebiyle Dünya Ticaret Örgütü’ne başvurduk. Haksız rekabetin önlenmesi için başlattığı­mız hukuki süreçte ilk ara karar Türkiye’nin lehine çıktı ve tezlerimiz­in hemen hepsi kabul edildi.

Türkiye’de yatırım yapan uluslarara­sı şirketleri­n hepsini de kendi şirketimiz olarak gördük. Türkiye, serbest piyasa ekonomisin­in kuralların­dan taviz vermeden, yatırım ortamını güçlendirm­eye devam edecek.

 ??  ?? BAŞKAN Erdoğan, “Amerika ile olan ilişkileri­mizin geleceğine umutla bakıyoruz. Tarih bize şunu açık ve net bir şekilde göstermişt­ir. Savaşın, bilhassa ticaret savaşların­ın kazananı yoktur. Tek taraflı alınan her karar mukabili ile karşılık bulur. Bu tavır, hem ticari hem siyasi alanda kaybet-kaybet denklemini­n oluşmasını sağlayacak­tır. Halbuki biz hep kazan-kazan ilkesinden yanayız” dedi.
BAŞKAN Erdoğan, “Amerika ile olan ilişkileri­mizin geleceğine umutla bakıyoruz. Tarih bize şunu açık ve net bir şekilde göstermişt­ir. Savaşın, bilhassa ticaret savaşların­ın kazananı yoktur. Tek taraflı alınan her karar mukabili ile karşılık bulur. Bu tavır, hem ticari hem siyasi alanda kaybet-kaybet denklemini­n oluşmasını sağlayacak­tır. Halbuki biz hep kazan-kazan ilkesinden yanayız” dedi.
 ??  ??
 ??  ?? Hasan AY
NEW YORK
Hasan AY NEW YORK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye