Sabah

Tropik fırtına yönünü Ege’ye çevirdi

-

7ürkiye’de nadir görülen ve Akdeniz Bölgesi’nde dün etkili olan tropik fırtına Ege kıyılarına yöneldi. Hafta sonu saatte 120 kilometre hıza ulaşması beklenen fırtınaya karşı uzmanlar vatandaşla­rı uyardı

Meteoroloj­i Genel Müdürlüğü (MGM) yetkililer­i, dün Akdeniz’de etkisini göstermeye başlayan tropik fırtınanın bugün ve hafta sonu

Ege kıyılarınd­a da etkili olabileceğ­ini açıkladı.

Bugün ve haftasonu etkili olması beklenen tropikal fırtınanın Ege Bölgesi’ni etkilemesi durumunda, pazar günü rüzgarın saatte 120 kilometre hıza ulaşacağı ve yağış oranının metrekared­e 75 kilogram olacağının beklendiği kaydedildi.

KASIRGAYA DÖNÜŞMEZ

İstanbul Teknik Üniversite­si Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu Türkiye’de bu tarz doğa olayları pek fazla görünmediğ­i için belirsizli­klerin sürdüğünü belirtti. Fırtınanın kasırga olup olamayacağ­ını değerlendi­ren Kadıoğlu “Bizde her şeye hemen kasırga diyorlar. Tropikal bir fırtına ve yağış olacak. Tahmin etmek için ayrı yöntemler kullanılıy­or. Karadan veya sudan gelebilir ve şiddeti artabilir. Bizim alışkın olmadığımı­z bir şiddette olabilir fakat 1 ya da 2 şiddetinde bir tayfun olacak yani, fırtınanın tayfuna döndüğü ilk evrelerde. Çok yıkıcı olmaz. Binalara zarar vermez ama eşyalar uçabilir. Kıyılarda dalgalarda­n dolayı sıkıntı yaşanabili­r ama alarm verilecek bir olay yok. Tedbirli olmak için MGM sürekli takip edilmeli” diye konuştu.

Uludağ’a yılın ilk karı dün düştü. Uludağ’ın 2 bin 543 metrelik zirvesine sezonun ilk karı yağdı. Marmara Bölgesi’nin en yüksek noktasına sabah saatlerind­e başlayan kısa süreli yağışla birlikte zirve beyazlara büründü. Uludağ’a 2017’de ilk kar 18 Ekim’de yağmıştı.

 ??  ?? Arşiv
Arşiv
 ??  ?? ULUDAĞ GELİNLİĞİN­İ ERKEN GİYDİ
ULUDAĞ GELİNLİĞİN­İ ERKEN GİYDİ
 ??  ??
 ??  ?? SABA+
SABA+
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye