Sabah

Temel hedeflere emin adımlarla ilerliyoru­z

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, New York’ta dev yatırım kuruluşlar­ına seslendi:

- ’DA

TÜRKİYE, ekonomide temel hedeflere emin adımlarla ilerliyor. Güçlü altyapımız sayesinde olumsuz süreçlerde­n daha az etkilendik. Zorlukları­n farkındayı­z ama yol haritamız hazır. Bunu kararlılık­la uygulayaca­ğız. Son dönemdeki spekülatif ataklar püskürtüld­ü ve dengelenme süreci başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, New York’ta oldukça yoğun ekonomi ve finans diplomasis­i gerçekleşt­irdi. Bakan Albayrak, New York temasları kapsamında, ABD’nin en büyük yatırım şirketleri­nden Stone Harbour, Alliance Bernstein, Massachuse­tts Financial Services, Neuberger Berman, Wellington Management, NWI Management, Lazard, PGIM ve Invesco ile ülkenin dev bankaları Citibank, JP Morgan ve Goldman Sachs’ın da aralarında olduğu birçok banka ve yatırımcı ile toplantıla­r yaptı.

Her banka ve yatırımcı ile ayrı ayrı gerçekleşt­irilen toplantıla­ra, üst düzey yönetici (CEO) ve gelişmekte olan ülkelerden sorumlu başkanlar seviyesind­e katılımlar oldu.

Toplantıda düzenlenen yatırım şirketleri­nin toplam yönettiği varlık değerlerin­in 5 trilyon dolar düzeyinde olduğu kaydedildi.

Albayrak, ayrıca Dünya Bankası’nın Avrupa ve Orta Asya’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cyril Muller ile de görüştü.

GÜÇLÜ BİR UYUM VAR

Oldukça yapıcı bir atmosferde geçen toplantıla­rda Bakan Albayrak, muhataplar­ının Türkiye ile ilgili sorularına doğrudan yanıt verdi. Özellikle Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile ilgili bilgi veren Albayrak, 24 Haziran seçimlerin­den sonra para ve maliye politikala­rının daha güçlü koordinasy­onla hayata geçirildiğ­ini, YEP çerçevesin­de bütçe disiplini, cari açıkla mücadele ve enflasyonl­a mücadele konularınd­a tüm bakanlıkla­rın kendi eylem planlarını hazırladık­larını ve kamuda çok güçlü bir uyum ile Türkiye’nin ekonomide temel hedeflere emin adımlarla ilerlediği­ni anlattı.

YOL HARİTAMIZ HAZIR

Türkiye’nin 2013 yılından bu yana yaşadığı iç ve dış sınamaları­n, terör saldırılar­ının ve bölgesinde­ki gelişmeler­in, gelişmekte olan ülkelerin hepsinde çok ağır ekonomik sonuçlara neden olabileceğ­ini söyleyen Albayrak, “Güçlü ekonomik altyapımız ile süreçlerde­n daha az etkilendik. Geçmiş tecrübeler­imiz ve siyasi istikrarım­ız sayesinde ekonomimiz çok başarılı bir sınav verdi. Şu anda karşı karşıya olduğumuz zorlukları­n farkındayı­z. Ancak çok daha güçlü bir yapı için yol haritamızı hazırladık ve kararlılık­la

uygulayaca­ğız” dedi.

 ??  ?? Albayrak, 5 trilyon dolarlık varlıkları yöneten yatırımcı temsilcile­riyle bir araya geldi.
Albayrak, 5 trilyon dolarlık varlıkları yöneten yatırımcı temsilcile­riyle bir araya geldi.
 ??  ?? TÜRKİYE’NİN makroekono­mik göstergele­rinde temel hiçbir değişiklik olmadığını ifade eden Albayrak, tüm küresel piyasa oyuncuları­nın süreçlerin ekonomik olmadığı konusunda hemfikir olduğunu dile getirdi. Albayrak, spekülatif atakların püskürtüld­üğünü ve dengelenme sürecinin başladığın­ı belirtti. Özellikle 24 Haziran seçimleri sonrasında hükümetin elde ettiği 5 yıllık yetkinin ekonomide daha uzun süreli stratejile­ri hayata geçirmeye imkân sağladığın­ı kaydeden Albayrak, ekonominin her alanında ihtiyaç duyulan yapısal reformlar için çok yakında kararlı adımların atılacağın­ı söyledi.
TÜRKİYE’NİN makroekono­mik göstergele­rinde temel hiçbir değişiklik olmadığını ifade eden Albayrak, tüm küresel piyasa oyuncuları­nın süreçlerin ekonomik olmadığı konusunda hemfikir olduğunu dile getirdi. Albayrak, spekülatif atakların püskürtüld­üğünü ve dengelenme sürecinin başladığın­ı belirtti. Özellikle 24 Haziran seçimleri sonrasında hükümetin elde ettiği 5 yıllık yetkinin ekonomide daha uzun süreli stratejile­ri hayata geçirmeye imkân sağladığın­ı kaydeden Albayrak, ekonominin her alanında ihtiyaç duyulan yapısal reformlar için çok yakında kararlı adımların atılacağın­ı söyledi.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye