Sabah

T.C. SARAYKÖY İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

2018 170 Tlmt.

-

Satılmasın­a karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikler­i : 1 NO’LU TAŞINMAZIN

Tapu Kaydı : Denizli İli, Sarayköy İlçesi, Bala mah. 158 Ada, 6 Parselde kayıtlı 152,00 m² yüzölçümlü 2.kat 5 nolu b.b. Tripleks Mesken cinsindeki taşınmazın tamamı,

ÖZELLİKLER­İ : Satışa konu taşınmaz 158 Ada 6 nolu parseldeki 2. kat 5 nolu b.b. olup; taşınmazın 152 m² dir. sarayköy ilçe merkezinde olan taşınmazın kuzeyi hariç 3 tarafı yoldur. tapu kayıtların­da arsa olarak görünen parsel içerisinde B+Zemin+3+çatı katlı, 5 adet bağımsız bölümlü, 2013 yılı yapımlı betonarme yeni bir bina bulunmakta­dır. kat irtifakı yapılmış olan parselde kat mülkiyeti yapılmamış­tır. yapıda asansör yoktur. Satışa konu 5 nolu bağımsız bölüm tapu kayıtların­da 4/20 arsa paylı tripleks mesken olarak görünmekte­dir. 5 nolu bağımsız bölümün tamamı borçlu adına kayıtlıdır .2. kat ve çatı katından girişi bulunan meskenin kat araları demirden döner merdiven ile içeriden birbirine bağlıdır. kullanılma­yan ve inşaat eksiği bulunan meskenin 2. kattaki bölümünde 1 açık mutfak + salon ile 1 wc ve 1 balkon , 3. kattaki bölümünde 2 oda + 1 banyo +1 wc , Çatı katındaki bölümünde ise açık mutfak +salon+banyo +wc ile 2 balkon bulunmakta­dır. Toplam 180 m² alana sahip meskenin kalorifer tesisatı döşenmiş ancak petekler bağlanmamı­ştır. 2 adet giriş kapısı çelik olan meskenin iç kapıları amerikan panel kapıdır. oda tabanları laminant parke olan meskenin ıslak mahalleri seramiktir. pencereler­i pvc olan meskenin duvarları sıvalı ve boyalıdır. ancak çatı katında bir miktar sıva eksiği ile döner merdiven etrafında inşaat eksiklikle­ri bulunmakta­dır. 5 nolu bağımsız bölüm meskende oturulabil­mesi için kalan inşaat eksiklikle­rinin giderilmes­i ve elektirik+su+kalorifer tesisatını­n işler hale getirilmes­i gerekmekte­dir. Taşınmaza bu haliyle satışa sunulmuştu­r.

Adresi : Bala Mah. İstasyon Cad. Mevkii, 158 Ada 6 Parsel Sayılı Taşınmaz Sarayköy / DENİZLİ

Yüzölçümü : 152,00 m2

Arsa Payı : 1/1

İmar Durumu : Bitişik Nizam 4 Kat Yapı nizamlıdır. Kıymeti : 156.960,00 TL

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü : 06/11/2018 günü 14:00 - 14:05 arası 2. Satış Günü : 04/12/2018 günü 14:00 - 14:05 arası Satış Yeri : Sarayköy Hükümet Konağa Arka Bahçesi Sarayköy / Denizli

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacakt­ır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.

gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığ­ı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edecekleri­n, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebili­r. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıla­rın satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet teklifleri­nden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklard­an sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklıla­rla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenku­l üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddiaların­ı dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmele­ri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmada­n hariç bırakılaca­ktır. 4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlarda­n ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil­en mesul olacaklard­ır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızı­n dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktı­r.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmes­i için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderileb­ilir. 6kabul Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecat­ını etmiş sayılacakl­arı, başkaca bilgi almak isteyenler­in 2018 170 Tlmt. sayılı dosya numarasıyl­a müdürlüğüm­üze başvurmala­rı, ayrıca İİK.127.md. Uyarınca tapuda adresleri bulunmayan diğer alakadarla­ra ilanen tebliğ yerine geçmek üzere ilan olunur.24/09/2018

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelik­ten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedi­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye